Antigua 15.6 - 19.6.2008

Agua tulivuori

     
Antigua

     
Pacaya tulivuori

     
Pacayan laavaa

     
Maya nainen

     

Päivä 16: San Pedro La Laguna - Antigua
Aamulla paatilla taas järven yli ja parin bussin vaihdon jälkeen saavuimme Antiguaan. Mukavan oloinen kaupunki tämäkin, tosin aivan täynnä länsimaalaisia matkailijoita joka on tavallaan kaksiteräinen miekka: Kaikkia mahdollisia palveluita löytyy, mutta kaikki on puolet kalliimpaa kuin tähän mennessä Guatemalassa.

Päivä 17: Antigua
Valitsemani hostelli mainosti "miellyttäviä sänkyjä" mutta mahtoi olla kovin peti, missä on tullut nukuttua vuosiin. Päivä kului kaupungilla pyörien ja tuli myös varattua retki läheiselle Pacayan tulivuorelle. Ja kiitos sadekauden, illalla alkoi taas vihmoa vettä siihen malliin, ettei hostellilta viitsinyt poistua.

Päivä 18: Antigua - Pacaya - Antigua
Minibussi lähti Antiguasta jo kuudelta ja olimme perillä Pacayalla puoli kahdeksan pintaan. Reipas tunnin vaellus vielä vuorelle ja johan alkoi laavaa näkyä. Tulivuori on yhä aktiivinen ja jopa jähmettynyt laava hohkasi lämpöä niin, että pelkäsin vaelluskenkien pohjien sulavan. Löysimme myös laavavirran ja pitihän sitäkin käydä kepillä tökkimässä, ihmeellistä ainetta jota olisi ihastellut pitempäänkin, mutta ilmassa oli myös melko kitkerän tuoksuisia kaasuja jotka ei varsinaisesti ole hyväksi keuhkoille.

Päivät 19 & 20: Antigua
Pari päivää oli taas mukavan aurinkoista joten vaeltelin vaan ympäri keskustaa valokuvia räpsien ja tunnelmia fiilistellen. Antigua on täysin erilainen kuin muut tähän mennessä Guatemalassa vierailemani kaupungit: Joka paikassa on siistiä eikä edes muualla vakiokalustoon kuuluvia kulkukoiria näy missään? Jenkkituristeja toisaalta löytyy sitäkin enemmän, jännä miten ne erottaa jo pelkästä pukeutumistyylistä...


    

REPPUMATKAT

Atitlan Järvi | Etusivu | Guatemala City & Coban