Chichicastenango - San Pedro La Laguna 7.6 - 14.6.2008

Kangaskauppias

     
Guatemalalaista taidetta

     
Chichin sunnuntaimarkkinat

     
Atitlan järvi

     
Maya naiset

     
San Pedro La Laguna

     
Mayojen rituaalimaskeja

     

Päivä 8: Quetzaltenango - Chichicastenango
Matka jatkui aamulla Chichiin jossa järjestetään maankuulut sunnuntaimarkkinat. Päätin saapua paikalle varalta jo päivää aikaisemmin varmistaakseni hotellihuoneen saannin. Matkalla jopa aurinko pilkahti pilvien välistä ensimmäisen kerran viikkoon ja kun sumukin hiukan hälveni aloin ymmärtää miksi kaikki kehuvat Guatemalaa kauniiksi maaksi.

Päivä 9: Chichicastenango
Heräsin jo kuuden jälkeen kun Chichiä ympäröivistä kylistä tulleet maya-kauppiaat alkoivat pystyttää myyntikojuja mun hotellihuoneen ikkunan alle. Pääsin pienen ihmettelyn jälkeen itsekin kaupungille ja ihmisiä oli liikenteeessä niin ettei meinannut sekaan mahtua. Huomasi ettei nämä tosiaankaan olleet mitään kaupunkilais-mayoja kun kaikki tuijottivat meikäläistä niinkuin olisin ulkoavaruudesta tupsahtanut...

Päivä 10: Chichicastenango - San Pedro La Laguna
Atitlan järvelle menevää bussia ei tuntunut aamulla kuuluvan joten hyppäsin sitten hiukan kalliimpaan minivanin joka heitti mut Panajachelin kylään ja sieltä jatkoin veneellä järven yli San Pedroon. Uskomattoman nätti paikka tämä Lake Atitlan, komeat vuoret ympäröivät järveä ja seassa on myös kolme tulivuorta. Täällä saattaa taas muutama päivä vierähtää...

Päivät 11 & 12: San Pedro La Laguna
Eilen valitsemani hostelli oli kohtuullisen rauhaton joten kävin aamulla kylän tarjontaa hiukan tarkemmin läpi ja lopulta kannoin kamani yhteen hotelliin. Fiksu huone omalla vessalla ja suihkulla sekä komeilla järvinäkymillä ainoastaan kolme euroa/yö... Ja terassilla riippumatto. Siinäpä se loppupäivä sujuikin sitten köllötellessä kun ilmakin pysyi koko päivän mukavan aurinkoisena.

Päivät 13 & 14: San Pedro La Laguna
Neljä päivää kului taas vaihteeksi aivan vaan riippumatossa makoilessa, lueskellessa ja musiikkia kuunnellessa. Jännä miten matkan venyessä huomaan jääväni jumiin joihinkin paikkoihin. Ja San Pedroon on erittäin helppo jämähtää pidemmäksikin aikaa: Kylä pyörii melko pitkälti matkailijoiden ehdoilla ja länsimaista ruokaa tarjoilevia ravintoloita löytyy joka nurkalta. Guatemalassa onkin tullut kahden viikon aikana syötyä oikein herroiksi kun kaikki on niin halpaa.

Day 15: San Pedro La Laguna
Tänään oli alunperin tarkoitus siirtyä Antiguaan, mutta eilen tänne saapui vanha aussikaveri jonka kanssa reissasin tovin pohjois-Meksikossa pari kuukautta sitten ja kuulumisia vaihdellessa venähti melko myöhään joten päätin aamulla jäädä sitten vielä yhdeksi yöksi tänne ja jatkaa huomenissa yhtämatkaa Antiguaan.


    

REPPUMATKAT

Huehue & Xela | Etusivu | Antigua