Ayutthaya - Sukhothai 27.7 - 31.7.2006

Erawan Shrine

     
Norsukyytiä

     
Wat Ratchaburana

     
3. luokan juna

     
Old Sukhothai

     

Päivä 7: Bangkok - Ayutthaya
Hyppäsin aamulla taksiin ja hurautin juna-asemalle. Pohjoiseen käy tasainen virta junia, eikä tarvinnut kuin tunti odottaa, ennenkuin olin matkalla kohti Ayutthayaa. Junan piti olla mallia express, mutta eipä taidettu yhdenkään aseman ohi pysähtymättä ajaa? Ilmastointikin löytyi, joten mikäs siinä oli körötellessä. Perillä ilma oli sateinen, joten paikkaan tutustuminen jäi melko pintapuoliseksi. Tyylikkäitä tuning-busseja tosin näkyi runsainmitoin.

Päivä 8: Ayutthaya
Ayutthaya on Thaimaan entinen pääkaupunki ja satoja vuosia vanhoja raunioita pullollaan. Tein ensimmäisen pysähdyksen Wat Ratchaburanalla ja kävi ilmi, että thaikut suosivat tuota tympeää kaksoishinnoittelua, missä ulkomaalaiselta revitään monta kertaa kalliimpi pääsylipun hinta. Ei näin! Vierailin kuitenkin vielä parilla Wat:illa ennen Guesthouselle paluuta.

Päivä 9: Ayutthaya - Phitsanulok
Päätin tänään testata 3.luokan junamatkustusta. Lippu oli puoli-ilmainen, mikä tarkoitti, että penkit olivat melko epämiellyttävät eikä ilmastointiakaan löytynyt. Ehkä tuo lyhyemmillä matkoilla menettelisi, mutta kuusi tuntia oli hiukan liian pitkä aika istua siellä. Perille päästiin sen verran myöhään, ettei busseja Sukhothaihin enää liikennöinyt, joten jouduin yöpymään Phitsanulokissa.

Päivä 10: Phitsanulok - Sukhothai
Eilen valitsemani hotelli mahtoi olla ns. tuntiveloituksella toimiva, sen verran rauhatonta oli meno yöllä. Aamulla hyppäsin bussiin ja perillä löytyi niin miellyttävä guesthouse, että lähes koko päivä kului sen puutarhassa lueskellen. Sieltä ei tullut poistuttua kuin illalla formuloita katsomaan.

Päivä 11: Sukhothai
Hyppäsin aamupalan jälkeen vanhaan Sukhothaihin menevään songthaewiin, joka "kuin sattumalta" heitti mut kyydistä paikallisen fillarivuokraamon toutin eteen? En kuitenkaan vuokrannut pyörää, vaan lähdin tutustumaan paikan antimiin jalkaisin. Ei tämä nähtävyys kovin paljon Ayutthayasta eroa: Muinaiset rauniot-osasto alkaakin jo tulla Thaimaan osalta täyteen, samanlaisia tiilikasoja olivat nämäkin.


    

REPPUMATKAT

Bangkok | Etusivu | Chiang Mai