Bangkok & Lontoo 11.9 - 17.9.2006

Bangkokin ruuhkat

     
Ilmapallokauppias

     
Katusoittajat

     
Katukirppis

     
Tower Bridge

     
Camden Townin punkit

     
Savile Row

     
Säkkipillinsoittaja

     

Päivä 53: Ko Samet - Bangkok
Päätin aamulla saaneeni rantaelämästä tällä erää tarpeeksi ja suuntasin takaisin Bangokiin. Jouhevan vene - songthaew - bussi - skytrain - taksi - yhdistelmän jälkeen olin jälleen takaisin Khao Sanilla. Tutustuin matkalla mukavaan kanukki heppuun, jonka kanssa illallisella nautitut pari olutta johtivat lopulta melko huuruiseen (ja kalliiseen) iltaan Pat Pongin go go-baareissa...

Päivä 54: Bangkok
Katselin aamulla rinkasta löytyviä riepuja ja totesin, että yli seitsemän kuukauden reissaaminen on saanut vaatteet siihen kuntoon, jotta tarvitsen uuden parin kaikkea. Pyörin koko iltapäivän kaupungilla ostoksilla, mistä mukaan tarttui mm. pari paitaa, alusvaatteita, opaskirja Skotlantiin, vähän tietokonesoftaa, toilettitarpeita ja purkki nuuskaa(!)

Päivä 55: Bangkok
En ollut oikein suunnitellut mitään täksi päiväksi joten aika kului suurimmaksi osaksi vain kaupungilla harhaillen. Päätin käydä vielä illan päälle vetäisemässä "viimeisen ehtoollisen" chinatownissa ennen eurooppaan paluuta ja ruoka olikin oikein herkullista, mutta onnistuin eksymään paluumatkalla hotellille, eikä karttaakaan ollut mukana kun "kyllähän minä tämän Bangkokin jo tunnen". Jouduin lopulta hyppäämään taksiin.

Päivä 56: Bangkok - Lontoo
Olin eilen varannut minibussikyydin lentokentälle ja olinkin perillä hyvissä ajoin. Ostin vielä taxfreestä uudet kuulokkeet sopuhintaan ennen koneeseen nousua. Thai airwaysistä ei kyllä pahaa sanottavaa löydy: Palvelu pelaa, ruoka on lähes gourmet-tasoa ja olutkaan ei loppunut kesken. Perillä Lontoossa oltiin niin myöhään, etten jaksanut enää lähteä kaupungille pyörimään.

Päivä 57: Lontoo
Aamupalan jälkeen suuntasin Oxford streetille puhelinostoksille ja kohtuullisen edullinen luuri myös löytyi. Sain lisäksi vaihdettua yli kaksi kuukautta mukana kulkeneet nepalin rupiat pois. Iltapäivällä seurasi tottakai kunnon turistikierros johon sisältyi Soho, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Buckingham Palace, Big Ben, Houses Of Parliament, London Tower ja Tower Bridge. Pääsyliput vaan olivat sen verran järeää luokkaa, että äimistelin nähtävyyksiä ainoastaan ulkopuolelta...

Päivä 58: Lontoo
Aloitin aamun Camden Townin lauantaimarkkinoilta. Mukava paikka täynnä goottiroju- ja levykauppoja ja kaikenlaisia punkkarinjämiä ja elämäntapaintiaaneja kaupittelemassa t-paitaa ja muuta itse askartelemaansa rojua. Levykauppojen valikoimia selatessa vierähtikin yli neljä tuntia. Suuntasin lopulta Portobello Roadille, mistä löysin vihdoinkin kaipaamani halvat levikset sekä villapaidan koleita skotlannin iltoja silmälläpitäen.

Päivä 59: Lontoo - Glasgow
Lontoo on kallis kaupunki: Lentolippu Glasgowiin maksoi ainoastaan 23 puntaa, mutta taksimatka hostellilta juna-asemalle 20 puntaa + juna lentokentälle 15 puntaa!! Seitsemän ja puoli kuukautta vierähti taas tien päällä ja nyt on aika pysähtyä hetkeksi ja jatkaa opintoja Skotlannissa ainakin ensi vuoteen.


    

REPPUMATKAT

Ko Samet | Etusivu