Chengdu & Chongqing 27.09.02 - 29.09.02

Polkupyörä riksa

     
Maon Patsas

     
Puistomuusikot

     
Tuliset Nuudelit

     

Päivä 33: Chengdu
Maisemat Xianin ja Chengdun välillä olivat hienot kaikkine vuorineen sekä laaksoineen ja kasvistokin alkoi muuttua trooppisemman näköiseksi. Junassa tapaamani kiinalainen tarjosi ruuat matkalla, eikä perillä huolinut maksua edes kimppataksista hostellille. Onnistuin illallisella tilaamaan annoksen joka oli ilmeisesti valmistettu ankan sisälmyksistä, mutta oli niin järkyttävä nälkä, että syötyä tuli sekin.

Päivä 34: Chengdu
Mun ei ollut tarkoitus alunperin edes tulla Chengduun eli mitään sen kummempaa ei ollut suunniteltuna ja käveleskelin vaan koko päivän ympäri kaupunkia etsien APS filmiä ja musiikki DVD:tä. (edit: vähänpä tiesin silloin, että muutaman vuoden päästä opiskelisin tässä samassa kaupungissa... siitä enemmän Kiinan ja Tiibetin matkakertomuksessa) Ankan sisälmyksistä huolimatta totesin Sichuanilaisen keittiön antimet muuten erittäin maukkaiksi, joskin melko tulisiksi.

Päivä 35: Chengdu - Chongqing
Olin eilen buukannut itseni jangtsen risteilylle joka lähtee Chongqingista ja hyppäsin aamulla sinne menevään bussiin. Perillä oltiin hyvissä ajoin, joten ehdin ottaa hiukan tuntumaa myös itse kaupunkiin. Vaatimattomat parikymmentä miljoonaa ihmistä täällä kait majailee. Varaamani laiva ei ollut varsinaisesti mikään luksus paatti, mutta onneksi hytistä löytyi kuitenki ilmastointi. Jaoin hyttini seitsemän kiinalaisen kanssa, joista yksi puhui yllättäen hyvää englantia.


    

REPPUMATKAT

Xian | Etusivu | Jangtse Joki