San Jose - Dublin 24.8 - 29.8.2008

San Jose

     
Costa Ricalainen poika

     
Hedelmäsalaattia

     
San Josen lentokenttä

     
Temple Bar

     
Phil Lynottin patsas

     
Dublin

     

Päivä 86: San Juan Del Sur - San Jose (Costa Rica)
Nicaraguan rajalla ei pelättyjä sanktiota tullut oleskeluluvan ylityksestä vaan tullimies mullisteli aikansa mun passia ja löi lopulta siihen exit-leiman mitään kyselemättä. Costa Rica vaikuttaa noin niinkuin bussin ikkunasta katsottuna tähän mennessä väli-amerikan kauneimmalta maalta. Harmi, että tällä kertaa ei ole aikaa tutustua siihen paremmin.

Päivä 87: San Jose
Pyörin päivän ympäri San Josen keskustaa, melko länsimaisen oloinen kaupunki ja täysin Amerikkalaisten miehittämä. Prostituutio on täällä laillista ja kylällä pyöri vanhoja jenkkihanuja nuoret latinokissat kainalossa, tuli vähän Thaimaan meininki mieleen. Päivän tavoitteena oli ostaa parit levikset, mutta paikalliset koot olivat hiukan liian pitkiä näin persjalkaiselle. Sinänsä harmi, hinnat olisivat ainakin olleet aivan kohdallaan.

Päivä 88: San Jose
Kun vettäkin sateli koko ajan, otin tämän päivän aivan rennosti poistuen hostellilta ainoastaan syömään ja hyväksikäytin paikan WLAN verkkoa oikein kunnolla. Illalla kävin rinkasta löytyvää riepuläjää läpi ja vaatteet alkavat olla yli puolen vuoden reissuosion jäljiltä sellaisessa kunnossa, että heittelin puolet sisällöstä roskikseen. No rinkka ainakin keveni kummasti.

Päivät 89: San Jose - Miami - Chicago - Dublin
Helvetillinen matkustuspäivä: kello oli soimassa vartin yli viisi aamulla ja lentokoneessa ja -kentillä sai istua melkein vuorokauden. USA:an tulo jännitti hiukan, kun passista alkaa olla henkilötietosivu melkein irti ja kyllä sitä sitten kolmen tullimiehen voimin ihmeteltiinkin. Yes sir, no sir - nöyristelyt auttoivat kuitenkin sen verran, että päästivät vaihtamaan konetta. Lento oli Chicagoon tultaessa sen verran myöhässä, että suunniteltu uuden iPodin osto jäi sitten väliin Dublinin koneen portille juostessa.

Päivät 90: Dublin
Vanha kunnon Dublin... Kävin heti aamutuimaan kumartamassa Phil Lynottin patsaalla ja otin samalla parit aamupala-Guinnesit Bruxellsissä. Olin vaan 24 tunnin valvomisen jäljiltä niin heikossa hapessa, että jo kaksi tuoppia kihahti päähän. Kävin myös uusimassa hiukan gerberobia Penneysin halvoista valikoimista ja lopulta päädyin myös ostamaan uuden iPodin kärvähtäneen tilalle täältä.

Päivät 91: Dublin - Tampere - Oulu
Heti Tampereen terminaalissa piti juosta ostamaan salmiakkia ja käsi tikkasi kuin singeri kun vedin ne saman tien naamaan. Tämä eeppinen reissu on sitten ohi. Yli kaksi ja puoli vuotta tuli yhtäsoittoa ympäri maailmaa pyörittyä ja vierailin yhteensä 17 eri maassa. Saa nähdä miten tässä tottuu "normaaliin elämään" kaiken sen huolettoman riippumatossa lorvailun jälkeen...


    

REPPUMATKAT

Granada & San Juan Del Sur | Etusivu