Little Corn Island 9.8 - 17.8.2008

La Costenan potkurikone

     
Matkalla Little Corn Islandille

     
Mun mökki Little Corn Islandilla

     
Little Corn Island

     
Lemmikkiapina

     
Merikurkku

     
Chillausta paratiisissa

     
Aivokoralli

     
Elsa's Place

     
Stressivapaata elämää

     

Päivä 71: Bluefields - Little Corn Island
Aamulla kentälle laskeutui sen näköinen potkurikone, että kyllä kai tuo olisi ollut Suomessa jo lentokiellossa, mutta eikun kyytiin. Lento Big Corn Islandille kesti neljäkymmentä minuuttia ja siellä vaihdoin veneeseen joka heitti mut Little Corn Islandille. Merenkäynti oli melko kovaa ja pari metristen aaltojen pärskeet "viilensivät mukavasti" ylilaidan lyödessään.

Päivä 72: Little Corn Island
Löysin eilen itselleni takuulla saaren halvimman majoituksen: Sellainen työkaluvajan näköinen koppi missä ei ole muuta kuin peti ja muovituoli. Tuuletinta ei kuulemma tarvitse kun tuuli vilvoittaa mukavasti harvahkon bambuseinan läpi... Eikä täällä kyllä ole sähköäkään kuin muutama tunti iltaisin jolloin agrikaatti lyödään tulille... Mutta sijanti on loistava: viisi metriä turkoosiin mereen ja koralliriutta alkaa melkein rannasta.

Päivä 73: Little Corn Island
Tämän 500 hengen paratiisisaaren pimeä ydin alkaa paljastaa itsensä: Perjantaina täällä sattui mystinen ampumavälikohtaus jossa yksi kuoli ja toinen haavottui. Kukaan ei tunnu tietävän tarkalleen mitä tapahtui tai sitten ulkopuoliselle ei vaan haluta kertoa... Hautajaiset olivat tänään ja vaikutti, että koko saari osallistui niihin ja kaikki ruokapaikatkin suljettiin juuri kun meikäläisen piti alkaa lounastamaan.

Päivät 74: Little Corn Island
Ilmoitin eilen itseni parille sukellukselle ja matkaan päästiin jo aamuyhdeksältä. Ensimmäisessä kohteessa piti olla vasarapäähaita, mutta näkyvyys oli niin onneton, että ei siellä nähnyt yhtään mitään ja korallitkin olivat kuin kuolleita. Päivän toinen kohde oli huomattavasti parempi ja bongasin mm. järkyttävän kokoisen merikurkun ja pari meritähteä. Harmi vaan, että joku ryhmästä hengitti kuin raiskaaja ja jouduimme nousemaan takaisin pintaan kun mulla oli vielä yli kolmasosa tankki happea jäljellä.

Päivät 75 & 76: Little Corn Island
Olin alunperin suunnitellut siirtyväni keskiviikkona Big Corn Islandille ja torstaina laivalla mantereelle, mutta siinä aamulla aikani asiaa pohdittuani päätin jäädä tänne vielä muutamaksi päiväksi ja lentää myöhemmin suoraan Managuaan. Lentolippu maksaa n. 70 euroa, mutta matka sinne ottaisi veneellä ja bussilla pari päivää, joten säästänpähän siinä ainakin aikaa jos ei muuta. Eikä tässä muutenkaan ole raha päässyt pesää lompakkoon tekemään joten tuhlataan nyt sitten oikein kunnolla...

Päivät 77: Little Corn Island
Buukkasin itseni täksi päiväksi taas parille sukellukselle. Tällä kertaa päivän molemmat kohteet olivat hyviä ja varsinkin toinen aivan käsittämättömän hieno: Syvyyttä ei ollut kuin kahdeksan metriä eli korallit näkyivät harvinaisen värikkäinä ja bongasin useita rauskuja sekä muutaman hain. Harmittomia otuksiahan ne ovat, mutta kun sellainen ui sua kohti, niin kyllä siinä pulssi kohoaa ja tappajahain teemamusiikki alkaa soimaan päässä...

Päivät 78: Little Corn Island
Vuokrasin aamulla snorklauskamat ja uiskentelin lähes "kotirannasta" alkavalle koralliriutalle. Mitään barracudaa isompaa ei näkynyt, mutta pikkukaloja sitäkin runsaammin. Kolme tuntia siinä kuitenkin hurahti porskutellessa. Käteinen alkaa olla aika finaalissa eikä näiltä saarilta löydy pankkiautomaattia eli piti sitten varata tänään lento takaisin Managuaan mistä pitäisi saada taas nostettua lisää rahaa.

Päivät 79: Little Corn Island - Big Corn Island
Mulla on ollut koko viikon piikki auki rantabaarissa ja tänään hiukan kirpaisi maksaa se pois. Paikan omistaja tosin hykerteli melko tyytyväisen oloisena. Venekyyti Big Corn Islandille oli huomattavasti tasaisempi kuin tullessa ja perille päästyä heitin kamani hotellille ennenkuin käväisin hiukan pyörähtämässä kylällä. Lämpötila pyörii siinä +34 tuntumassa ja koko ajan hikoaa kuin huora kirkossa vaikka ei tee muuta kuin istuu ja ihmettelee.


    

REPPUMATKAT

Leon & Bluefields | Etusivu | Granada & San Juan Del Sur