Luang Prabang 16.8 - 23.8.2006

Viidakkokylä Mekong joella

     
Kaverukset

     
Iltatori Luang Prabangissa

     
Katusuutari

     
Wat Xieng Thong

     
Katukaupustelija

     
Ankkapeli

     
Soutukilpailut Luang Prabangissa

     

Päivä 27: Luang Prabang
Olen viikon ajan herännyt joka pirun aamu kukonlauluun ja tämänaamuinen 4.50 AM kiekuminen sai mitan täyttymään: Lähdin aamulla kiertelemään kaupunkia, yrittäen samalla löytää majapaikan jonka takapihalla EI ole siipikarjaa. Helpommin sanottu kuin tehty tässä maassa. Siirsin lopulta kamani toivon mukaan vähän hiljaisempaan Guesthouseen.

Päivä 28: Luang Prabang
Täällä on vieläkin arkkitehtuurissa selkeästi nähtävissä ranskalaisvaikutteita ja ihmisetkin tuntuvat olevan innokkaita petankin harrastajia. Mutta mikä parasta, täältä saa myös herkullisia patonkeja. Kuka se väittää, ettei kolonialismista seuraa mitään hyvää? Ilman ranskalaisia täällä syötäisiin luultavasti samaa sokeripullaa kuin Kiinassakin.

Päivä 29: Luang Prabang
Suuntasin aamulla entiselle kuninkaan palatsille, jonka kommunistit ovat muuttaneet museoksi sen jälkeen kun vallasta syösty kuningas sen heille "lahjoitti". Paikka oli yllättävänkin vaatimaton noin niinkuin valtion päämiehen asumukseksi. Tänään oli myös tarkoitus vuokrata skootteri ja tutustua hiukan lähitienoisiin, mutta sade sotki jälleen suunnitelmat.

Päivä 30: Luang Prabang
Olo oli aamupalalla kovin siirtomaaherramainen kun istuskelin ulkoilmakahvilassa lueskelemassa international herald tribunea ja samalla pikkusormi pystyssä ryystin lattea ja pupelsin croissanttia. Iltapäivällä ehdin pistäytyä ainoastaan yhdellä temppelillä ennenkuin taivas repesi ja vettä tulikin sitten koko illan oikein kunnolla.

Päivä 31: Luang Prabang
Kaupungin kuuluisin temppeli, Xieng Thong oli vielä näkemättä, joten vierailin aamupalan jälkeen siellä. Paikka on rakennettu jo 1560 ja ajan patina oli selvästi näkyvissä, mikä antoi paikalle oman viehätyksensä. Ehdottomasti hienoin temppeli mihin olen Thai/Laos reissulle törmännyt.

Päivä 32: Luang Prabang
Iskin eilen iltatorilla silmäni yhdellä ritilällä paistuneeseen lihakimpaleeseen ja kysäisin onko se possua? Äijä nauraa ja toteaa, että eipä ole, vaan koiraa! Kaikkia vastaantulleita ruokia on tullut tähän mennessä maistettua, mutta nyt mielessä vilkkui eräskin Walesin corgi syyttävine silmineen siinä määrin, että jäi tällä kertaa koiranlihat syömättä.

Päivä 33: Luang Prabang
Tänään oli vuorossa venefestareita edeltävät markkinat ja katujen varrelle oli pystytetty satoja kojuja. Mukana oli kaikenlaisen romppeen myyjää ja helppoheikkiä. Paikallinen erikoisuus tuntui olevan eläinrääkkäyspeli, jossa pienessä aitauksessa olevien stressaantuneiden ankkaparkojen kaulaan yritettiin heittää metallirenkaita.

Päivä 34: Luang Prabang
Venekilpailu festarien pitopaikalla oli ihmisiä oikein ruuhkaksi asti, mutta rikkaana turistina evakuoin itseni joenrantaravintolan terassille missä oluen hinnalla sai hyvät näkymät, eikä tarvinnut olla rahvaan tönittävänä. Kilpailu käytiin vene venettä vastaan ja melko lujaahan nuo menivät, kun 40 äijää/paatti kauhoo menemään.


    

REPPUMATKAT

Mekong Joki | Etusivu | Vang Vieng