Merida & Campeche 27.2 - 4.3.2008

Maya naisia Meridassa

     
Katutanssit Meridassa

     
Jukatanin riippumatto

     
Meridan katumuusikkoja

     
Uxmal

     
Auringonlasku Campechessa

     
Appelsiinikauppias

     
Maya naisia Meridassa

     

Päivä 8: Chichen Itza - Merida
Busseja täällä kulkee mukavan tiuhaan eikä nytkään tarvinnnut odottaa kuin 15 minuuttia ja olin matkalla kohti Meridaa. Ja tämähän oli jo aivan oikea kaupunki, mukavia pikkukatuja ja värikkäitä rakennuksia piisasi. Hinnatkin halpenivat hiukan kun pääsi pois noista "turistikohteista". Hostelli tarjosi illalla akustista livemusiikkia sekä ilmaiset salsa oppitunnit. Hyvinhän se salsa sujui meikäläiseltäkin kun oli niin sirpsakka opettaja...

Päivä 9: Merida
Pyörin päivän kaupungilla ilman mitään sen kummempaa suunnitelmaa. Paikallisella aukiolla istuskellessa tuli joku koijari kauppaamaan riippumattoa (täällä punotaan muuten maailman parhaat) ja tiesipä kaveri jopa, että hammock on suomeksi "riipumato". Sama heppu kertoi myös "yucatanin kamasutrasta" jonka mukaan riippumatossa voi harrastaa seksiä neljässä eri asennossa...

Päivä 10: Merida
Päätin ottaa tämän päivän aivan rennosti, nyrkkipyykkäilin aamulla ja köllöttelin koko päivän riippumatossa lueskellen. Meksikoon saapuessani olin odottanut törmääväni enemmänkin näihin "Frida Kahlo-tyyppisiin" kulmakarvaratkaisuihin, mutta paikalliset naisethan olivat miellyttavä yllätys: Kun sotketaan keskenaan Maya- ja Espanjalaisveri, siitä syntyy oikein toimiva yhdistelmä.

Päivä 11: Merida
Bongasin päivällä kaupungilla pyöriessäni keikkailmoituksen täksi illaksi ja kun pari päivää aikaisemmin tapaamani Alabaman pojatkin halusivat lähteä mukaan, suuntasimme sinne porukalla. Meksikolaisen death metallin taso ei juuri päätä huimannut ja kun lopussa vielä lavalle astui ehtaa black metallia paukuttava pumppu, long live the lucifer & long live the maya! huutoineen, tuli uskonnollisesta etelästä saapuneilla punaniskoilla äitiä ikävä ja he halusivat lähteä pois "tällaisesta jumalanpilkkauksesta"

Päivä 12: Merida - Uxmal - Merida
Alabaman jannut olivat liikkeellä omalla autolla joten hyppäsimme aamulla poikien "aavistuksen" ruosteiseen oldsmobileen ja päräytimme tarkastamaan Uxmalin Maya-rauniot. Pääsyliput olivat hiukan tyyriihköt, mutta paikka oli itseasiassa hienompi kuin jokapaikassa hehkutettu Chichen Itza. Tällä kertaa pyramideille ja muihin rakennuksiin sai myös kiivetä.

Päivä 13: Merida - Campeche
Paikalliset cantinat eli suomalaista keskiolutkuppilaa vastaavat paikat ovat mielenkiintoisia: Useista löytyy myös kunnon "saluunanovet" näyttävän sisääntulon takaamiseksi... Perinteisesti näihin miehisyyden viimeisiin linnakkeisiin ei naisilla ole ollut mitään asiaa ja vasta 70-luvulla säädettiin laki joka sallii naisetkin cantinoihin. Tosin käytännössä niitä ei hyvällä katsota vieläkään. Rumat miehet vaan keskenään vetävät tiukkaa viinaa.

Päivä 14: Campeche
...Ja rumista miehistä puheenollen: Ay Caramba! tätä viiksien määrää. Olen jo pitkään kuvitellut, ettei viiksiä pidä enää muut kuin Tom Selleck ja muutamat feministit, mutta täällä viiksikulttuuri elää ja voi hyvin. Ja mitä muhkeammat, sen kovempi karju. Viiksivahaakin löytyy useampaa merkkiä myynnissä.


    

REPPUMATKAT

Cancun | Etusivu | Palenque