Mexico City osa II: 27.3 - 4.4.2008

Mariachit

     
Lucha libre fani

     
Mexico Cityn taksit

     
Inkkaritytöt

     
Atzteekki poppamies

     
Meksikolainen punkkari

     
Taidetta metrossa

     
Lucha libre maskeja

     
Azteca stadion

     
Meksikolainen lowrider

     
Coyoacan

     
Lucha libre tagteam

     

Päivä 37: Mexico City
Koukoilin aamulla antropologiselle museolle ja sen edessä oli aivan järjetön jono. 20 minuuttia siinä odoteltuani pääsin tiskille ja selvisi, että tämä jonohan myikin lippuja samassa museossa olleeseen Egypti-näyttelyyn. Päätin sitten ostaa piletin sinne, onhan Egyptilläkin kiehtova historia. Näyttelyssä verrattiin paikallista feathered serpent- sekä Isis uskontoja ja onhan se nyt selvä mistä kristinusko on mytologiansa varastanut, mutta moniko umpikatolilaisista meksikolaisista sen hoksasi?

Päivä 38: Mexico City
Tänään uusi yritys antropologiselle museolle ja tällä kertaa onnistuin ostamaan lipun oikeaan paikkaan. Ehdottomasti yksi hienoimmista museoista missä olen ikinä vieraillut. Ja myös kokoa riitti: Pyörin siellä kolme ja puoli tuntia, mutta en saanut käytyä kuin puolet paikasta läpi. Päätin säästää toisen puolen myöhemmäksi kun tuntui, että aivot eivät enää ottaneet enempää informaatiota vastaan. Ja mitäs muuta sitä oli iltaohjelmassa kuin vapaapainia. Lucha Libre, baby! Mistico tuntui tänään olevan yleisön suursuosikki ja olihan siellä menossa mukana myös oma favourite, El Terrible, joka tosin hävisi matsinsa.

Päivä 39: Mexico City
Piipahdin taas Del Chopolla tutkimassa illan keikkatarjonnan, mutta mitään ei tuntunut tänään olevan ohjelmassa? Paikanpäällä tosin soitti viihdyttävä surf-bändi painimaskeissa. Ja myös yleisö oli varustautunut maskein... Kaupungin keskustasta kaivettiin ylös vuonna 1976 temple mayor eli azteekkien päätemppeli, jonka he uskoivat olevan universumin keskipiste, joten päätin käydä tarkistamassa paikan. Temppelistä oli jäljellä lähinnä kivikasoja ja paikan museossakin kaikki oli selostettu espanjaksi eli ei mikään nähtävyys parhaasta päästä.

Päivä 40: Mexico City
Huilailin aamun ja suuntasin iltapäivällä hardcore-festareille Mexico Cityn kovimpaan rokkibaariin, joka parilla viime yrittämällä on ollut suljettu. Keikkailmon mukaan homma alkaa kolmelta, mutta olen jo sen verran tuttu näiden meksikaanien aikataulujen kanssa, että saavun paikalle vasta viiden pintaan mikä aiheuttaa sen, että missaan ensimmäisen bändin. Klubi oli pieni, mutta asialle omistautunutta yleisöä on paikalla mukavasti ja koko ajan kunnon pitti pystyssä.

Päivä 41: Mexico City
Flunssa mikä on jo pari päivää kolkutellut, iski tänään oikein kunnolla päälle. En jaksanut herätä edes aamupalalle, mutta kolmen pintaan nälkä alkoi kurnimaan ja suuntasin etsimään syötävää. Pelkkä tortillan hajukin meinasi saada laatan lentämään, joten päädyin pitkästä aikaa KFC:hen. Pikalounaan jälkeen takaisin nukkumaan ja posotin sitten koko loppuillan...

Päivä 42: Mexico City
Kaksi päivää tuli tosiaankin nukuttua putkeen ja olo oli aamulla jo aavistuksen verran parempi. Otin vielä tämänkin päivän aivan rauhallisesti ja säästelin voimia illan koitokseen eli lucha libreen. Huippuviihdettä oli tarjolla tälläkin kertaa ja jopa El Terriblekin voitti oman matsinsa.

Päivä 43: Mexico City
Kiitos lucha libren parantavan vaikutuksen olin aamulla taas täydessä iskussa ja päätin jatkaa antropologiseen museoon tutustumista. Kolme ja puoli tuntia siinä taas meni, mutta sain vihdoin koko paikan läpikäytyä. Illalla Estadio Aztecalla yhteen iskivät paikallinen America ja Argentiinan River Plate, joten olihan tuo yksi maailman suurimmista futisstadioneista käytävä tarkistamassa. Areena vetää 114 000 katsojaa, mutta tällä kertaa paikalla ei ollut kuin "ainoastaan" n. 90 000. Kovasti niistä silti ääntä lähti ja paikallisilla oli viehättävä tapa huutaa joka kerta River Platen maalivahdin antaessa maalipotkun CULLO! (=> asshole!)

Päivä 44: Mexico City
Tämä kaupunki alkaa olla jo melko perusteellisesti hallussa, mutta Frida Kahlon ja Diego Riveran vanha kaupunginosa, Coyoacan on vielä näkemättä. Perille päästyä oli kuin olisi tullut aivan eri maahan: Nättejä pikkukatuja ja rikkaiden muureilla ympäröityjä palatseja. Kontrasti Tepiton gangsterilähiöön oli melko kova. Itsellekin tuli niin kylttyrelli olo, että piti vetää lounaaksi latte ja leivonnainen. Täytyihän siellä Frida Kahlon entisellä asunnollakin piipahtaa. Hieno kämppä, mutta museona hiukan vaatimaton. Muutenkin tuntuu, että koko Kahlo on taitelijana lievästi yliarvostettu?

Päivä 45: Mexico City
Eilen tuli hiukan maisteltua mescalia ja herääminen venyi yli puolen päivän. Mietin jo matkan jatkamista, mutta tänään Arena Mexicolla Perro Aguayo ja Hector Garza ottivat revanssin pääsiäisen vapaapainimatsista, joten päätin lykätä lähtöä huomiseen ja käydä katsomassa lucha librea vielä viidennen kerran... On tämä vaan addiktoiva laji, ei siitä mihinkään pääse.


    

REPPUMATKAT

Mexico City osa I | Etusivu | San Miguel De Allende