Morelia - Mexico City 17.5 - 20.5.2008

Meksikolaistyttö

     
Morelia

     
Kauppias bussissa

     
Kerjäläiset

     
Lucha Libre uhoa

     

Päivä 88: Guadalajara - Morelia
Ostin aamulla lipun Patzcuaroon ja hyppäsin bussiin. Tällä kertaa tehtiin uusi kylmyysennätys ilmastoinnin kanssa: Sisällä bussissa +17 astetta... on nämä hulluja? Perillä Patzcuarossa kylän halvin hotelli oli nostanut hintoja 250% joten eihän mulla ollut varaa jäädä sinne. Palasin sitten linja-autoasemalle ja hurautin 30 kilsan päähän Moreliaan, mistä löytyi halpa hostelli. Harmi, sillä Patzcuaro vaikutti mukavalta paikalta.

Päivä 89: Morelia
Espanjankieli ei ole vieläkään oikein hallussa, mutta onneksi olen tällainen jätemylly, joka vetää ruuaksi melkein mitä vaan, eli tilailen usein sapuskat aivan summassa ruokalistalta. En ole koskaan ollut mikään avocadon ystävä, mutta täällä sitä tungetaan joka paikkaan ja olen ns. päässyt sen makuun. Ei voi enää kuvitellakaan miten mauttomalta esimerkiksi hampurilainen maistuu ilman avocadoa.

Päivä 90: Morelia - Mexico City
Tänään oli tarkoitus siirtyä Acapulcoon, mutta eihän täältä mitään suoria busseja mennyt sinne. Hetken tuumattuani päätin ostaa sitten piletin Mexico Cityyn. Toisaalta harmi: 18 vuotta Aku Ankan kestotilaajana on jättänyt lähes pakkomielteen omaisen kiehtomuksen "Ankkapulcoa" kohtaan. Mutta onhan Mexico Citykin mukava taas nähdä, varsinkin kun huomenna on lucha libre päivä...

Päivä 91: Mexico City
Eilen oli kuin olisi kotiin palannut, hostellin baarimikko muisti "jostain syystä" vielä mun olutmerkin, mescal-shotti tuli pyytämättäkin nokan eteen ja siitähän se sitten taas lähti... Otin päivän rennosti ja illalla tein triumphanttisen paluun Arena Mexicolle. Pistin elämän risaiseksi ja ostin oikein ring-side liput. El Terrible ei valitettavasti ollut tällä kertaa menossa mukana, mutta Mistico kieputti vastustajat takaisin herran nuhteeseen.


    

REPPUMATKAT

Mazatlan & Guadalajara | Etusivu | Oaxaca & Zipolite