Moskova 30.08.02 - 03.09.02

Kreml

     
Moskovan metro

     
Punainen Tori

     
Aleksandrovskin Puisto

     

Päivä 5: Moskova
Juna oli perillä aamuseitsemältä ja vaikka opaskirjassa painovirhepaholainen oli sotkenut pari metrolinjaa sekaisin, onnistuin löytämään varaamani hostellin. Ja näiltä tovereilta onnistui vihdoin myös se viisumin rekisteröinti. Pikasuihkun jälkeen suuntasin kaupungille karttaostoksille ja muuten vaan pyörimään. Jokapaikka tuntui olevan täynnä Venäläisiä supermalleja?

Päivä 6: Moskova
Kunnollinen Moskovan karttakin löytyi eilen, joten onnistuin löytämään Siperian junien aseman ja piipahdin siellä aamutuimaan ostamassa junalipun Irkutsikiin. Iltapäivällä katuja alettiin sulkea ja joka paikkaan ilmestyi valtavat määrät miliisejä ja sotilaita. Syy tälle selvisi kun Moskova-päivän juhlalllisuudet pärähtivät käyntiin: ympäri keskustaa soitti eri bändejä ja kaduille tungeksi erään arvion mukaan n. miljoona ihmistä.

Päivä 7: Moskova
Moskava-päivän juhlinta jatkui yhä ja Punainen Tori pysyi suljettuna, joten suuntasin Moskovan pahamaineiselle bootleg-torille, Ismailivskyn puistoon: järjettömän kokoinen paikka ja myynnissä löytyi kaikkea kosmonautin puvusta piraattirojuun. Mukaan tosin ei tarttunut muuta kuin uusi sateenvarjo parilla eurolla.

Päivä 8: Moskova
Leninin mausoleumi pysyi toki suljettuna, mutta Punainen Tori oli vihdoin auki muillekin kuin puolue-eliitille ja pääsin piipahtamaan sielläkin. St. Basilin katedraali oli huomattavasti kuvittelemaani pienempi. Mukava kuitenkin nähdä livenä paikka jota tuli nuorempana Raid Over Moscow:ia pelatessa pommitettua useampi kerta maan tasalle.


    

REPPUMATKAT

Pietari | Etusivu | Trans Siperian Juna