Pai - Chiang Rai  7.8 - 11.8.2006

Pientä iltapalaa

     
Thai muksu

     
Pain maalaismaisemat

     
Mo Paengin vesiputous

     
Pain stupa

     
Thai kansantanssia

     

Päivä 18: Chiang Mai - Pai
Matkustaminen täällä on helppoa: Joka guesthousen kautta pystyy varaamaan matkaliput ja auto noutaa "kotiovelta". Tosin lipussa luki tällä kertaa nimen kohdalla Mr. Dille, mutta mitäpä pienistä. Perillä Paissa löytyi oma miellyttävä bungalowi kolmella eurolla/yö, joten parkkeerasin kamani sinne. Pikkukylähän tämä on ja tuli melko nopeasti nähtyä.

Päivä 19: Pai
Halvalla hinnalla on kääntöpuolensa. Mökin takana aloitti kukko 5:30 semmoisen metakan, ettei nukkumisesta tullut ilman korvatulppia mitään. Kun kylä tuli eilen kierrettyä, vuokrasin tänään taas skootterin ja kruisailin pitkin Pain ympäristöä. Yritin myös vierailla paikallisilla kuumilla lähteillä, mutta pääsylippu oli melko rasvaisen hintainen, joten jätin paikan tällä kertaa välistä. Kylmiä lähteitähän tässä enempi kaipaisi.

Päivä 20: Pai
Mopedin vuokra-aika oli vuorokausi, joten ehdin vielä aamupäivällä ajella tankin tyhjäksi. Jatkoin ympäröivien kylien kiertelyä ja vierailin lisäksi Mo Pangin vesiputouksilla, mistä tosin ei jälkipolville paljon kerrottavaa jää. Matkalla törmäsin myös tiesulkuun? Luulin että nämä kontrollipisteet jäivät Tiibetiin, mutta ilmeisti Thaimaan valtiokin katsoo asiakseen valvoa kansalaisten liikkumista tarkastupistein?

Päivä 21: Pai
Olin hiukan kahden vaiheilla mennäkö täältä suoraan Laosin rajalle vai piipahtaako vielä pari päivää Chiang Maissa? Päätin sitten aamulla jäädä vielä päiväksi tänne lepäilemään ja tehdä päätöksen myöhemmin. Illalla käveleskelin pitkin pikkutietä, kun vastaan luikertelee käärme. Olin saada paskahalvauksen, mutta onnistuin kiertämään tuon petollisen serpentiinin turvallisen välimatkan päästä. Sen jälkeen jokainen tiellä ollut oksanpätkäkin näytti käärmeeltä.

Päivä 22: Pai - Chiang Rai
Hyppäsin aamulla Chiang Maihin menevään bussiin, jossa vaihdoin Chiang Rain autoon. Bussinvaihtoa piti odottaa kolme tuntia, mutta siinähän se kuluikin lounastaessa ja päivän sanomalehteä lueskellen. Perillä vetäisin vielä ulkoilmaillallisen Chiang Rain iltamarketilla. Kansantanssi- ja trubaduuriesityksetkin tulivat kaupanpäälle.


    

REPPUMATKAT

Chiang Mai | Etusivu | Mekong Joki