Palenque - Veracruz 5.3 - 12.3.2008

Tarkastuspiste

     
Kana Kupla

     
Jungle Palace Palenquessa

     
Toriparlamentti

     
Palenque

     
Vesiputous Palenquessa

     
Vanhus tuumailee

     
Karnevaalit

     
Olmecien jättipää

     
Junior Klan ?

     

Päivä 15: Campeche - Palenque
Matkalla Palenqueen ajoimme useamman tiesulun ohi, mutta yhdessäkään bussia ei pysäytetty. En ole varma etsiikö armeija noilla tarkastuspisteillä huumeita, laittomia siirtolaisia vai zapatista sissejä? Perillä Palenquessa hypppäsin taksiin ja hurautin viisi kilsaa kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan El Panchan "hippikylään". Keskelle viidakkoa on rakennettu pikkumökkejä , ravintoloita ym. Ja ristus, että täällä on kuumaa ja kosteaa...

Päivä 16: Palenque
Naureskelin eilen mökistä löytyvää vilttiä, mutta hymy hyytyi kun pimeys laskeutui: Täällä tulee melko vilpoisaa yöllä. Ja ne viidakon äänet: mölyapinat tappeli keskenään koko yön ja kun sanon mölyapinat, en tarkoita mitään humalaisia reppumatkailijoita, vaan oikeita apinoita. Juttelin illalla yhden Italialaisen hepun kanssa, joka selitti jotain aivan käsittämätönta new age-skeidaa... Sillä oli joku kristalli joka reagoi "energiakenttiin" ja antoi vastauksia kyllä tai ei-kysymyksiin. Ja tämä kaveri teki oikeasti päätöksiä elämässään sen perusteella mitä tämä kristalli kertoi...jep jep.

Päivä 17: Palenque
Vierailin aamupäivällä itse Palenquen kaupungissa, mikä oli melko nopeasti nähty ja olinkin takaisin viidakkotukikohdassani kahden jälkeen. Ja samantien alkoikin sellainen kaatosade, että pelkäsin mökkini heinäkaton päästävän vedet läpi. Hyvinhän se kuitenkin loppupelissä piti vedet ulkona vaikka siinä oli pari kunnon reikääkin.

Päivä 18: Palenque
Sade oli aamulla loppunut, joten päätin käydä tarkastamassa Palenquen maya-rauniot. Paikka oli vieläkin hienompi kuin Chichen Itza tai Uxmal. Koko alue oli tiiviisti rakennettu niinkuin kunnon kaupunki ja sijaitsi vielä keskellä viidakkoa. Illalla istuskelemme muutaman Meridasta tutun kaverin kanssa yhden mökin terassilla kun jotain osuu mun olkapäähän. Luulin ensin että se oli puusta pudonnut lehti, mutta lepakkohan sieltä viidakosta lennähti ilmeisesti suuntavaistonsa menettäneenä...

Päivä 19: Palenque
Friikithän täältä ei kesken lopu: Porisin tänään hepun kanssa joka on järkkäämässä lähistölle reivejä auringonpimennyksen ajaksi. Kysyin, miksi juuri Palenqueen ja kaveri aloittaa aivan uskomattoman "new age-hölynpöly" monologin näistä samoista "energiakentistä" ym... Pähkinänkuoreen laitettuna nämä ituhipit kehittävät "positiivista energiaa" tanssiessaan huumepäissään jossain hiton viidakossa ja näin ollen "pelastavat maailmaa". En täysin oivaltanut, miten nämä kaksi asiaa ovat sidoksissa toisiinsa.

Päivä 20: Palenque - Villahermosa
Kaikista noista friikeistä huolimatta (tai ehkä juuri niistä johtuen) Palenque oli yksi niitä paikkoja, minne olisi helppo jämähtää huilailemaan pidemmäksikin aikaa. Päätin kuitenkin jatkaa aamulla matkaa Villahermosaan. Tällä kertaa kyytinä oli 1. luokan bussi ja ilmastointi tuuttasi niin kovalla, että meinasin jäätyä. Kaupungista ei löytynyt yhtään hostellia, joten otin huoneen linja-autoaseman lähistöllä olleesta hotellista. Paikan liiketoimintamalli taisi perustua enemmänkin "tuntiveloitukseen" kun illalla ulkopuolella päivysti pari melko elähtäneen näköistä horoa ja porukkaa kulki käytävillä läpi yön...

Päivä 21: Villahermosa - Veracruz
Jätin aamulla rinkan hotellille säilytykseen, kipaisin ostamassa lipun yöbussiin, jonka jälkeen suuntasin tarkastamaan Olmecien jättipäät kaupungin ulkoilmamuseoon, joka olikin ainoa syy miksi tänne edes tulin. Vaikuttavia olivat veistokset, mutta olisin kaivannut enemmän taustatietoa niiden tekijöistä ja koko Olmec kulttuurista yleensäkin.

Päivä 22: Veracruz
Viisastuin jo sen verran, että otin bussiin mukaan pitkähihaisen ja sukat, mutta silti meinasi palella... Perillä Veracruzissa kaupungin ainoa hostelli oli nimeltään Zion ja myös hinnoiteltu melko juutalaiseen tyyliin. Pyörin aikani kaupungilla, mutta ei täällä oikeastaan ole mitään nähtävää ja palasin takaisin hostellilla jo viiden jälkeen. Olen ainoa asukki koko paikassa ja ilta vierahtääkin pitkästä aikaa TV:ta tuijottaen.


    

REPPUMATKAT

Merida & Campeche | Etusivu | Xalapa & Puebla