Peking 16.09.02 - 22.09.02

Pekingin katuelämää

     
Tiananmenin Aukio

     
Kiinalainen Ooppera

     
Dragonwall kielletyssä kaupungissa

     
Panda

     
Kiinanmuuri

     
Kiinan herkkuja

     

Päivä 22: Dzamyn-Ude - Jining
Matkalta Ulan Batorista Kiinan rajalle ei paljon jälkipolville kerrottavaa jää: koko matka vedettiin tylsässä hiekka-autiomaassa. Rajalla tosin oli mielenkiintoinen futiskenttä: toinen puoli oli Mongolian ja toinen Kiinan puolella. Vaihdoin loput Mongolian tögrötit onnettomaan kurssiin kiinan rahaan odotellessa junan telien vaihtoa ja lopulta pääsin vaihtamaan junaa Jiningissä.

Päivä 23: Jining - Peking
Pekingiin saavuttiin aamukahdeksalta ja otin asemalta taksin hostellille. Järkyttävän kokoinen kaupunki ja pääväylätkin olivat loppumattomilta tuntuvia kahdeksan kaistaisia "moottoriteitä". Pyörin jälleen koko päivän kaupungilla ja eksyin lopulta turistitorille, missä tarjolla oli mm. silkkitoukkia, heinäsirkkoja, skorppioneja ym. Nämä oli siis ruokatarjoilua.

Päivä 24: Peking
Tarkoituksena oli käydä kumartamassa Maon muumiolla, mutta jono sinne kiemurteli muutaman kilomatrin mittaisena ja hylkäsin ajatuksen, suunnaten lopulta kiellettyyn kaupunkiin. Valtavan kokoinen paikka ja hienosti restauroitu, sain siellä kulumaan viisi tuntia. Illalla piipahdin vielä San Li Tun:in baarikortteleissa muutamalla oluella.

Päivä 25: Peking
Eilisistä oluista johtuen herääminen meni hiukan myöhäiseen ja koko loppupäivä kului metsästäessä paluulentoa Suomeen. Päädyin lopulta ostamaan piletin Aeroflotilta reitille Hong Kong - Helsinki sopuisaan 481 taalan hintaan.

Päivä 26: Peking
Pandaa en ollut aikaisemmin onnistunut näkemään, joten suuntasin aamulla Pekingin eläintarhaan. Masentava paikka eikä paikallisten ihmisten harrastama eläinten kiusaaminenkaan juuri mielialaa nostanut. Pandatkin olivat aivan apaattisia, joten poistuin paikalta melko nopeasti. Piipahdin iltapäivällä vielä Yonghenin luostarissa, mutta sekin oli niin täynnä väkeä, ettei samanlaista "sisäistä rauhaa" löytynyt kuin Gandenin luostarista.

Päivä 27: Peking
Otin päivän kohteeksi Kiinan muurin ja hyppäsin bussiin joka pysähtyi kolmella eri muurin pätkällä. Ensimmäinen pysähdys oli Juyongguanin kohdalla ja ehdin juuri ja juuri kiivetä muurille ja takaisin, kun matka jo jatkui seuraavaan kohteeseen. Badaling on se kuuluisin pätkä muuria, mutta jätin itse sen välistä, säästellen voimia Ding lingin hautakammiolle. Mukavan oloinen maanalainen palatsihan sieltä löytyi.

Päivä 28: Peking - Xian
Päivä vierähti paikallisella antiikkitorilla ja Tiananmenin aukiolla ihmisiä katsellen. Kävin vielä vetäisemässä illalliseksi aiemmin ihmettelemiäni toukkia ja skorppioneja ennen Xianin yöjunaan hyppäämistä.


    

REPPUMATKAT

Ulan Bator | Etusivu | Xian