San Pedro Sula - Tela 11.7 - 16.7.2008

Kissalauma

     
Piraattikauppias

     
Kengänkiillottajat

     
Köyhän jääkaappi

     
Fillari kioski

     
Tela

     
Garifuna perhe

     

Päivä 42: Placencia - San Pedro Sula (Honduras)
En halunnut koukata enää Guatemalan puolelle joten hyppäsin aamulla täältä suoraan Hondurasiin menevään veneeseen. Merenkäynti oli hetkittäin melko kovaa ja pari matkustajaa jopa oksenteli välillä yli laidan. Hondurasin puolella tuli heti hiukan ongelmia matkaan kun Puerto Cortesista ei mennytkään suoraa bussia aikomaani Telaan? Päädyin sitten lopulta San Pedro Sulaan ja perille päästyä kello oli jo sen verran paljon, että päätin jäädä tänne yöksi.

Päivä 43: San Pedro Sula
Pyörin päivän ympäri kaupunkia ja kun ilma muuttui tukalan kuumaksi, suuntasin vilvoittelemaan paikalliseen arkeologiseen museoon. Kaupunki sijaitsee laaksossa, missä on ollut asutusta tuhansien vuosien ajan ja muinaisia ruukun palasia löytyi vähän liikaakin. Juttelin myös päivällä parin paikallisen kanssa, jotka varoittelivat kaupungin rikollisista elementeistä ja vaikka oli lauantai-ilta, katsoin parhaaksi vetäytyä takaisin hotellille jo hyvissä ajoin, missä oli jälleen kerran vartija pumppuhaulikon kanssa ovella turvaamassa yöunet...

Päivä 44: San Pedro Sula - Tela
San Pedro tuli eilen nähtyä joten siirryin takaisin Karibian rannikolle Telaan. Mukavan oloinen pikkukylä, jossa yönmustat Garifuna-naiset kaupittelevat kookosleipää pään päällä kannettavista koreistaan. Paikka tuntuu olevan melko suosittu lomailevien Hondurasilaisten keskuudessa, mutta hiekkarantaa piisaa muutama kilsa eli eiköhän sinne sekaan yksi suomalainenkin mahdu...

Päivät 45 & 46: Tela
Pari päivää on kulunut taas ihan vaan chillaillessa, päivälämpötila on ollut tasaiset +32 astetta ja öisin hiukan viileämmät 27 astetta... Rannalla väkeä piisaa: Itseä ei ole koskaan tuo auringonotto kiinnostanut ja muutenkin tuntuu ettei koko hommassa ei ole mitään järkeä: Valkoihoiset paahtavat itseään ihosyöpää aiheuttavassa auringossa, jotta olisivat mustempia samaan aikaan kun mustaihoiset levittelevät myrkyllisiä voiteita iholleen näyttääkseen valkoisimmilta?

Päivät 47: Tela
Tutut Suomessa aina ihmettelevät miten mulla on vara matkustaa pitkiä aikoja kerrallaan? Laitetaas tähän hiukan esimerkkiä paljonko mulla menee keskimäärin päivässä rahaa: Tänään on kulunut seuraavanlaisesti:

Aamiainen (pekonia, munakokkelia, kahvit ym.) => 2,7 €
Kaksi litraa vettä => 0,7 €
Snickers patukka => 0,5 €
Illallinen katukeittiöstä (kanaa & riisiä) => 1,2 €
Kaksi pulloa olutta => 1,2 €
Yö hotelllissa => 3,2 €


Eli yhteensä 9,5 euroa... Kysymys kuuluukin, miksi kukaan haluaa asua Suomessa?


    

REPPUMATKAT

Belize | Etusivu | Utila