Serbia & Montenegro 31.7 - 2.8 2005

Sofia

     
Serbialainen poliisiauto

     
NATON:n pommitusjäljet

     
Kalemegdan linnoitus

     

Päivä 55: Sofia - Belgrad
Juna Serbiaan lähti vasta illalla, joten päätin piipahtaa aamulla Bulgarian kansallishistoriallisessa museossa. Kun yhdistetään tämä paikka ja Varnan museo, opin enemmän Bulgariasta kuin koulussa. Tosin vuosien 1940-45 väliltä oli havaittavissa pientä itsesensuuria, Bulgarian toimiessa Suomen tapaan natsien aseveljinä. Juna Belgradiin lähti 90 minuuttia myöhässä ja samantien kun nukahdin serbian rajavartijat potkaisivat mut hereille. Sen jälkeen ei enää paljon nukuttanutkaan.

Päivä 56: Belgrad
Belgradiin saavuttiin neljä tuntia aikataulusta myöhässä ja kävin samantien yrittämässä lipun ostoa Novi Sadiin, mutta lippuluukun täti kieltäytyi myymästä sellaista, hoki vaan Belgrad-Budapest, Belgrad-Budapest. Taivuin lopulta ja ostin sitten piletin Budapestiin. Ja huomasin myöhemmin, että ämmä antoi mulle liian vähän rahasta takaisin... Käveleskelin päivän ympäri keskustaa ja oli yllättävän vaikea uskoa, että tämä maa oli täydessä sodassa vielä kuusi vuotta sitten. Paikallinen sisäministeriö oli ainoa rakennus jossa oli enää NATO:n pommitusten tuhoja näkyvillä.

Päivä 57: Belgrad
Vierailin iltapäivällä Kalemegdan linnoituksessa sekä siellä olleessa sotamuseossa, joka maalasi hiukan "virallisesta totuudesta" poikkeavan kuvan sodan kulusta. Mutta niinhän se on, että joka tarinassa on aina kaksi puolta ja voittajat yleensä kirjoittavat historian. Tänään iski myös se tosiasia vasten kasvoja, että tätä reissua on enää pari viikkoa jäljellä ennen paluulentoa Berliinistä.


    

REPPUMATKAT

Bulgaria | Etusivu | Unkari & Slovakia