Tegucigalpa - Copan 28.7 - 31.7.2008

Vanha juoppo

     
Pollo Rey

     
Hedelmäkoju

     
Muuli

     
Copan

     

Päivä 59: Utila - Tegucigalpa
Elämä Utilassa oli helppoa kun kaikki puhuivat englantia, mutta tänään vastarannalla odotti jälleen "kaamea" espanjaa puhuva manner. Sain kuitenkin taas sen verran sönkättyä espanjaa, että bussilippu Hondrasin pääkaupunkiin tuli hommattua. Perillä oltiin viiden pintaan iltapäivällä ja kävin vielä pikaisesti pyörähtämässä kaupungilla. Hyvä meininki: Pari ihmistä toivotti jopa kädestä pitäen tervetulleeksi Tegucigalpaan... Ilmastokin on vuoristosijainnista johtuen hiukan inhimillisempi kuin Utilassa.

Päivä 60: Tegucigalpa
Paluu suurkaupunkiin tarkoitti samalla myös paluuta kauheisiin ruuhkiin ja niiden tympeimpään sivuilmiöön: Tuohon aivan käsittämättömän vammaiseen töötin käyttöön: En ole nähnyt vielä yhdenkään autosuman purkautuvan sen ansiosta, että joku machokuski on päättänyt maata tööttinsä päällä... Törmäsin koko päivän aikana ainoastaan yhteen ulkomaalaiseen eli ei varsinaisesti mikään turistikohde tämäkään kaupunki. Tänään tuli myös syöksyttyä syvälle Hondurasilaiseen ruokakulttuuriin: söin aamiaisen Dunkin´ Donutsissa ja illallisen KFC:ssa.

Päivä 61: Tegucigalpa - Copan
Bussissa viereen istahti vanha paikallinen hippi joka puhui hyvää englantia. Kaveri oli asunut 70 -luvulla hippikommuunissa Lake Atitlanilla ja hepulla paistoi kaipaus äänessä hänen muistelllessaan kaikkia niitä karvaisia, mutta antautuvaisia amerikkalaisia kukkaistyttöjä... Ja Copanissa pääsin lämpimään suihkuun ensimmäistä kertaa sitten Belizestä lähdön!

Päivät 62: Copan
Suuntasin heti aamusta Copanin maya-raunioille. Hinnoittelu oli onneksi hiukan maltillisempaa kuin Tikalissa, mutta samalla myös pyramidien koossa jäi puuttumaan. Paikan kiertämiseen kului 90 minuuttia ja nyt on sitten nähty kaikki ne "tärkeimmät" Mayarauniot kolmessa eri maassa.


    

REPPUMATKAT

Utila | Etusivu | El Salvador