Austin - El Paso 23.4 - 29.4.2008

USA:n rajalla

     
Tervetuloa Teksasiin

     
ZZ Top reunion?

     
Teksas tatuointi

     
Mr. Texas

     
Teksasin kongressi

     
Austinin kulkurit

     
Kevin Fowler

     
Siisti trike

     
Amtrakin juna

     
Texas maisemat

     

Päivä 64: Monterrey - Austin (USA)
Teksasiin saapuessa passin tarkastanut kaveri ei varsinaisesti ollut mikään rajavartiolaitoksen kirkkain yksilö:

tullimies: I don`t see a visa in your passport?
minä: I don`t need one, I`m from European union.
tullimies: *tyhjä katse*
minä: Finland is part of European union.
tullimies: So, you are from Europe?
minä: Yep.
tullimies: *roplaa tietokonetta* Europe, Europe... I don`t seem to find it in here?
minä: Try Finland.
tullimies: Allright, found it...

Teksasin puolella maisemat eivät juurikaan eronneet pohjois-Meksikosta, mitä nyt highwayt ja naisten takamukset muuttuivat leveämmiksi.

Päivä 65: Austin
Pistin aamulla läppärin tilaukseen amazonin kautta ja suuntasin kaupungille pyörimään. Austinin keskusta oli yllättävän pieni eikä täällä oikeastaan ole mitään nähtävää, mutta se syy miksi pysähdyin juuri tänne oli kaupungin käsittämättömän kova musiikkiskene. Keikkaa pukkasi joka illalle niin, että oli suorastaan vaikeuksia valita mihin menisi. Päädyin tänään lopulta katsomaan Filterin varsin makoisan livevedon. Ja klubin ovella kysyttiin henkkareita... Kylläpä tulikin kovin nuori olo.

Päivä 66: Austin
Kaupungilla kävellessä paikalliset kodittomat ja muut laitapuolen kulkijat moikkailivat ja kun satuin näkemään heijastukseni ikkunasta, tajusin miksi: määhän näytin näiden kaikkien siististi pukeutuneiden alkuasukkaiden seassa aivan joltain hobolta... Tarvii vissiin ostaa uudet housut. Olin eilen ostanut ennakkolipun David Allan Coen keikalle ja olin aivan täpinöissäni keikkapaikalle päästyäni, kunnon outlaw-countrya luvassa! Yleisökin koostui suurimmaksi osaksi bikereista ja muista punaniskoista. Coe on jo vanha mies, mutta voi ristus sitä karisman ja auktoriteetin määrää mikä äijästä tihkui sen lavalle astuttua!

Päivä 67: Austin
Pistäydyin aamulla Teksasin kongressirakennuksessa ja osallistuin jopa opastetulle kierrokselle. Teksasin historiaa käytiin kyllä läpi, mutta sisällissotaa ei mainittu sanallakaan. Ilmeisesti hävitty sota on vieläkin hiukan arka asia paikallisille? Ja iltapäivällä Lone Star State Jam - festareille: Koko päivä country- ja southern rokkia! Ilma oli kuin morsian, olut kylmää, naiset kauniita ja itse koko ajan yhtä hymyä. Illan pääesiintyjä, Kevin Fowler räjäytti lopulta pankin... Pitää mun se stetsoni vissiin ostaa.

Päivä 68: Austin
Juttelin päivällä pizzaa noutaessani Meksikolaisen hepun kanssa joka oli laittomasti maassa ja itseasiassa maksanut 2500 dollaria ihmissalakuljettajille, jotka olivat sen tänne muiluttaneet. Mietin mikä tässä maailmassa on vikana kun mulla on pieni punainen kirja jonka kannessa lukee Finland ja ylitän rajan ongelmitta maksaen ainostaan 6 taalaa ja toinen joutuu pulittamaan pienen omaisuuden ja kahlaamaan yön pimeydessä kainaloita myöten Rio Grandessa päästäkseen tänne...

Päivä 69: Austin - El Paso
Läppäri saapui tänään, joten pääsin jatkamaan matkaa. Greyhound pyysi lipusta El Pasoon melko härskiä 120 taalaa, joten päätin hypätä sitten junaan. Asemalle koukoillessa vaan selvisi , että juna oli vaatimattomat kolme ja puoli tuntia myöhässä... Ei mene lujaa Amtrak:illaakaan. Pääsimme lopulta matkaan ja katsoin pari jaksoa Star Trekkia uudelta Asukseltani ennen nukahtamista. Teksas on järjettömän kokoinen paikka: 23 tuntia El Pasoon vaikka ollaan samassa osavaltiossa!

Päivä 70: El Paso
Junan penkit olivat varsin pehmeitä ja jalkatilaakin löytyi runsaasti joten nukuin yön kohtuu hyvin. Juttelin aamupalalla hepun kanssa joka oli matkalla Chicagosta Los Angelesiin ja sen matka kestää kolme päivää... Junassa oli myös "näköalavaunu" ja paikalla jotain vapaaehtoisia selostamassa matkan varrella olleita paikkoja, joten siellä tulikin istuttua melkein koko päivä ja ihmeteltyä "länkkärimaisemia". Kotkiakin lenteli runsaasti taivaalla, on se vaan hienon näköinen lintu.


    

REPPUMATKAT

Real De Catorce | Etusivu | Kuparikanjoni