Tsekki 8.8 - 13.8 2005

Tsekkiläinen oluthalli

     
Cesky Krumlov

     
Kanava Cesky Krumlovissa

     
Vltava joki

     
Budejovice Budvarin panimo

     
Kaarlen silta

     
Juutalainen hautausmaa

     

Päivä 63: Bratislava - Brno
Brnossa ei varsinaisesti ollut mitään nähtävää, mutta päätin kuitenkin katkaista matkan teon siellä. Vierailin SS.Peterin & Paulin katedraalilla, mutta tämän reissun aikana on alkanut jo tulla lievä yliannostus noita jumalan huoneita. Spilberkin linna oli suljettu joten vetäydyin takaisin hostellille melko aikaisessa vaiheessa iltaa.

Day 64: Brno - Cesky Krumlov
Hyppäsin aamulla Cesky Krumlovin bussiin ja matka otti aikansa auton pysähdellessä joka pikkukylän kohdalla. Olin jo aiemmin kuullut kehuja Cesky Krumlovista, mutta silti yllätyin positiivisesti: paikka oli vielä kuvittelemaanikin hienompi. Mutta ei niin hyvää ettei huonoakin: kylän postikortista repäisty ulkomuoto oli saanut muutkin turistit liikkeelle, eikä kapeille kaduille meinannut sekaan mahtua.

Päivä 65: Cesky Krumlov
Lyhyt silta joka johtaa Ceskyn linnalle oli niin tukossa ihmisistä, että sen ylittäminen kesti 20 minuttia. Näkymät linnalta tosin olivat kaiken jonottamisen arvoiset. Tarkoituksena oli käydä tutustumassa paikalliseen Eggenburgin panimoon, mutta myöhästyin päivän ainoalta yleisökierokselta puoli tuntia.

Päivä 66: Cesky Krumlov
Aamiaisella törmäsin ryhmään joka kutsui mukaansa koskenlasku reissulle. Hinta oli hiukan yli budjetin, mutta päätin näin loppumatkasta hiukan joustaa siitä. Alussa oli pari koskentapaista, mutta muutoin matkanteko oli leppoisaa kumiveneilyä Vlatavalla. Matkaa Ceskystä Zlata Korunaan oli 15 kilometriä, mutta saimme siihen kulumaan viisi tuntia parin tauon kera.

Päivä 67: Cesky Krumlov - Ceske Budejovice - Praha
Oli aika siirtyä yhteen matkan odotetuimmista kohteista: Budejovice Budvarin panimoon Ceske Budejoviceen! Panimokiertue oli lähes uskonnollinen kokemus, huippukohtanaan oluen maistelu suoraan jäähdytystankista juuri ennen pullotusta. Ei olut tuosta enää tuoreemmaksi muutu. Praha oli tuttu kaupunki jo aikaisemmalta vierailulta ja suuntasin samantien maistelemaan maailman parasta olutta U Flekun panimoravintolaan. Siitä oli kuusi vuotta kun tuo jumalten nektari oli viimeksi koskettanut makunystyröitäni ja ensimmäinen siemaus liikutti mut kyyneliin.

Päivä 68: Praha
Kävin aamulla räpsimässä muutaman kuvan Kaarlen sillalla ennenkuin ihmismassat vyöryivät sinne. Silta olikin käytännössä tyhjä ennen kymmentä. Käveleskelin päivän kaupungilla ja päädyin lopulta Letenske Sadyn puistoon. Paikka oli Prahan linnan vieressä ja päätin käydä vielä kurkkaamassa oliko St. Vitus vielä entisessä loistossaan? No olihan se, ei mitään turhaa kilkettä vaan puhdasta goottilaista neroutta. Ja illalla taas tippa silmässä juomaan U Flekua varastoon.


    

REPPUMATKAT

Unkari & Slovakia | Etusivu | Saksa