Unkari 2.7 - 5.7 2005

Eger

     
Näkymät Egerin linnasta

     
Linnan vartija

     
Vanha kanuuna

     
Hedelmätori

     

Päivä 26: Kosice - Eger
Nyt selvisi sekin, ettei kannata vetää kahtatoista tuoppia olutta edellisenä iltana jos bussi lähtee aamuseitsemältä ja koko matka menikin melkoisessa sumussa. Perillä Egerissä meinasi olla vaikeuksia löytää yöpaikkaa, kaikki kaupungin kolme hostellia olivat täynnä ja lopulta täytyi ottaa huone hotellista joka nakersi koko päiväbudjetin. Unkari vaikutti muutenkin Slovakiaa kalliimmalta eikä sääkään suosinut kun vettä satoi koko illan.

Päivä 27: Eger
Sade loppui sopivasti aamulla ja suuntasin Egerin linnalle. Vanha haaska lippuluukulla kieltäytyi antamasta opiskelija-alennusta suomalaisella opiskelijakortilla vaikka yritin vedota kieltemme samankaltaisuuteen ja kansojemme hengenheimolaisuuteen. Linna oli mielenkiintoinen, tosin Ottomaaneja vastaan taistelleet Unkarilaiset kuvattiin urheina sankareina vaikka Ottomaanit itseasiassa kyykyttivät koko kansaa satoja vuosia...

Päivä 28: Eger - Debrecen
Mun opaskirja ei edes maininnut Debreceniä, joten piti käydä eilen tulostamassa netistä kartta jonka avulla löysin paikallisen turisti-infon ja sain järjestettyä majoituksen. Junalippu täältä Romaniaan oli huomattavasti Kosicea halvempi, mutta ei voi ymmärtää miten yhden lipun osto vaatii 15 minuuttia paperin pyörittelyä ja kymmenen erilaista leimaa, niinkuin täällä tapahtui?

Päivä 29: Debrecen - Oradea
Romanian rajalla tullimies tiedusteli maassaoleskelun kestoa ja mun puolinokkela "niin kauan kuin se ottaa" vastaus ei herättänyt juuri huvitusta. Äijä oli sen näköinen, että alkaa kohta sovittelemaan kumihanskaa, mutta löi lopulta leiman passiin. Oradeassa kaikki halvat hotellit olivat remontissa ja paikan ainoa hostelli oli nostanut huoneen hinnan 36 euroon. Sain kuitenkin sen lopulta tingattua pariin kymppiin.


    

REPPUMATKAT

Slovakia | Etusivu | Romania