Vang Vieng 24.8 - 30.8.2006

Lao poju

     
Ravintola Vang Viengissä

     
Apea muksu Laosissa

     
Tulviva tie

     
Lihapullat (?) ja muusi

     
Lao poitsut

     

Päivä 35: Luang Prabang - Vang Vieng
Luang Prabangissa vierähtikin kuin huomaamatta yhdeksän päivää, ja aamulla hiukan kirpaisi maksaa kahdeksan yön majoituksesesta. Mutta olihan tuo jo aikakin vaihtaa maisemaa. Matkan Vang Viengiin piti kestää viisi tuntia, mutta niin siinä vaan yli seitsemän tuntia matkaa taivallettiin. Illalla hotellin parvekkeella oli kunnon gekkojen kokoontumisajot: 12 liskoa muutaman neliön alueella...

Päivä 36: Vang Vieng
Vetäisin aamupalan ravintolassa missä pötkötellään mukavilla patjoilla samalla kuin TV suoltaa loputtomasti frendejä DVD:ltä. Kuulostaa tylsältä, mutta tosiasiassa noihin paikkoihin on uskomattoman helppo jämähtää tuntikausiksi makoilemaan (Varsinkin kun menuussa on jokainen kuviteltavissa oleva ruoka saatavilla myös "happy" versiona...)

Päivä 37: Vang Vieng
Tänään ei mitään sen kummempaa ollutkaan ohjelmassa, käveleskelin vain ympäri kylää. Laos alkaa romuttaa teoriani ihmisistä, joiden hymy on sitä leveämpi, mitä köyhempiä he ovat. Täällä ei paljon hymyileviä lapsia näy, mutta eipä tuo paljon itseänikään naurattaisi jos passinkannessa lukisi Laon kansandemokraattinen tasavalta.

Päivä 38: Vang Vieng
Aamulla taivas näytti hyvältä, joten päätin vuokrata pitkästä aikaa skootterin. Vierailin mm. läheisessä Hmong-heimon asuttamassa kylässä, missä vastaanotto olikin oikein ystävällinen. Iltapäivällä oli tarkoitus vielä pistäytyä parilla luolalla, mutta sadekausi oli saanut paikalle johtavan tien sellaiseen kuntoon, ettei siitä mopedilla paljon ajeltu.

Päivä 39: Vang Vieng
Illallismenua selaillessa silmiin sattui kotoisen kuuloinen ruokalaji: Lihapullat ja pottumuusi. No moistahan oli kokeiltava. Lopulta nokan eteen kannettiin kovin etninen versio jossa liha maistui enemmän nakeilta, kuin lihapullilta ja muusikin oli vähän sinnepäin. Mutta onhan nakit ja muusikin hyvää.

Päivät 40 & 41: Vang Vieng
Sain eilen läppäriin USB tikun kautta tympeän viruksen. Ja kun pöpö oli sitkeämmän laatuista sorttia, päätin lopulta formatoida koko kovalevyn. Uuden käyttiksen lataaminen Laosin tarjoaman internetyhteyden kautta ottikin sitten vaatimattomat 32 tuntia. Tubingiahan täällä kuuluisi kaikkien harrastaa, mutta virtaus joessa oli sen verran kova sadekauden vuoksi, jotta päätin jättää tällä kertaa välistä.


    

REPPUMATKAT

Luang Prabang | Etusivu | Vientiane