Vientiane - Nong Khai 31.8 - 5.9.2006

Lapsenvahti

     
Torakka

     
Vientiane

     
Patuxai

     
Vientianen tytöt

     
Nong Khai

     

Päivä 42: Vang Vieng - Vientiane
Ostin taas lipun vähän kalliimpaan "luxusbussiin" joka hakee ja yleensä myös tiputtaa kyydistä guesthousen edestä. Käsittämätöntä miten täällä saadaan 130 kilometrin matkaan tuhraantumaan viisi tuntia? Ajomatkasta Vientianneen ei paljon jälkipolville kerrottava jää, lukuunottamatta puolihauskasti nimetyn Hin Tit - kylän ohittamista... Perilla tuli vettä niin, että itse Vientiane ja nähtävyydet saivat jäädä huomiseksi.

Päivä 43: Vientiane
JES! Ensimmainen kerta sitten Chiang Main, ettei tarvinnut aamulla herätä kukonlauluun. Ja kuin kuin muutenkin hienoa aamua täydellistämään, täällä on taas saatavilla englanninkielisiä sanomalehtiä. Hello sivistys! Koko päivä kuluikin mukavasti uutisia kertaamalla sekä kaupunkiin tutustumalla.

Päivä 44: Vientiane
Jatkoin kaupunkikierrosta iltapäivällä ja pistäydyin mm. paikallisella riemukaaren kopiolla, Patuxailla. Näyttää kaukaa aivan isoveljeltään, mutta lähempi tarkastelu paljastaa aasialaisvaikutteet. Lämmintä oli +35 astetta, joten päätin unohtaa suunnittelemani huipulle kiipeämisen. Uskomatonta, että yksi Laosin pääkaupungin valtaväylistä on yhä ilman päällystettä?

Päivä 45: Vientiane
Nautin jälleen kerran aamupalan ulkomaalaisten suosimassa kahvilassa, jossa ei paljon paikallisia näkynyt. Mietin miltä paikan työntekijöistä mahtaa tuntua kun paikalle astuu turisti, joka silmää räpäyttämättä tuhlaa tarjoilijan päiväpalkan kokoisen summan kahviin ja kakkupalaan? Onko sosiaalinen omatuntoni heräämässä?

Päivä 46: Vientiane - Nong Khai (Thaimaa)
Kolme ja puoli viikkoa Laosissa kului aivan huomaamatta ja aamulla oli sitten aika siirtyä jälleen takaisin Thaimaan puolelle. Sain tuhlattua laon kipit lopulta niin taitavasti, että tuktuk kyydin jälkeen rahaa jäi enää jäljelle 20 senttiä. Kokonaisuutena Laosista jäi hyvät muistot ja takuulla palaan joku päivä takaisin.

Päivä 47: Nong Khai
Törmäsin kaupungilla pyöriessä tanskalaiseen ravintolaan ja menuusta löytyi kaikenlaisia skndinaaviherkkuja. Tällä kertaa lihapullat ja ruskeakastike oli huomattavasti tutumman oloista, kuin Vang Viengissä nauttimani yritelmä. Illalla hyppäsin Rayongiin menevään bussiin ja ihme kyllä tällä kertaa matkaan päästin aivan aikataulussa.


    

REPPUMATKAT

Vang Vieng | Etusivu | Ko Samet