Palenque - Veracruz 13.3 - 17.3.2008

Vesimelonit

     
Xalapa

     
Meksikolaista ruokaa

     
Ananastanssi

     
Puebla

     
Kengänkiillottaja

     

Päivä 23: Veracruz - Xalapa
Bussissa viereen istahti kunnon "big mama" jolla oli erittäin antava kaula-aukko puserossa ja mielenkiintoinen tyyli pitää kännykkää tissien välissä. Kovasti se yritti keskustella mun kanssa, mutta piru kun ei tuo espanja vielä taivu kunnolla ja katsekin meinasi hiukan harhailla... Xalapassa heitin kamani taas hostellille ja kävin hiukan pyorähtämässä kylällä. Mukavan oloinen paikka tämä jalapeno pippurille nimensä antanut kaupunki.

Päivä 24: Xalapa
Olin eilen ostanut kinkkua siinä toivossa, että hostellin aamiaisella olisi tarjolla paahtoleipää niinkuin yleensä, mutta mitä sitä turhaa: tarjoilija pyöräyttää mulle kolme tortillaa lautaselle. Hitto, nämä vetää noita tortilloja aamupalaksi, lounaaksi ja illalliseksi, mulla alkaa tulla jo kohta nuo lätyt ulos korvista... Päivän kohde oli Xalapan antropologinen museo, jota opaskirja kehui yhdeksi Meksikon parhaaksi. Ja olihan se mielenkiintoinen, edeten kronologisesti Olmeceista eteenpäin. Yritin epätoivoisesti etsiä alien-vaikutteita kaikista artifakteista, mutta turhaan...

Päivä 25: Xalapa - Puebla
Matkalla Pueblaan maisemat alkoivat muuttua melko karuiksi: nousimme ylemmäs vuoristoon ja tien varrella oli jo kunnon preeriaa ja siellä täällä näkyi trombeja. Pyörin koko päivän kaupungilla ja illalla suuntasin paikalliseen rokkibaariin jossa järjestettiin Misfits-tribuutti-ilta. Yleisö oli asianmukaisesti koristautunutta, mutta orkesterit aivan käsittämättömän kehnoja. Odottelin sitä huippubändiä baarin sulkeutumiseen asti, mutta turhaan.

Päivä 26: Puebla
Osuin päivällä täysin vahingossa paikalliseen kulttuurikeskukseen jossa oli meneillään kansantanssi- ja musiikkiesityksiä ja jumiuduin katsomaan niitä. Cowboy-tyyli oli miehillä erityisen suosittua ja naiset olivat koristautuneet värikkäisiiin asuihin. Erityisesti parinkymmenen naisen esittämä "ananastanssi" oli hienoa katsottavaa. Iltapäivällä pistäydyin antiikkimarkkinoilla jossa coca-cola krääsää tuntui olevan runsaasti myynnissä. Mikä taas johtuu luultavasti siitä, että Meksikolaiset lipittävät eniten kokista maailmassa. Mikä taas osaltaan selittää väestön taipumuksen lievähköön pönäkkyyteen...

Päivä 27: Puebla
Jos täällä jotain piisaa, niin kengänkiillottajia. Suomessa kun lontustellaan niillä linttaan tallatuilla eccoilla, niin täällä se ei ole mies eikä mikään jolla ei monot ole kunnossa. Joten pitihän se itselläkin putsauttaa törkyiset lenkkarit. Äijä puisteli päätään kun näki mun kengät, mutta kävi urheasti työhön ja niistähän tuli kuin uudet. Eikä maksanut edes euroa.


    

REPPUMATKAT

Palenque | Etusivu | Mexico City osa I