Xian 23.09.02 - 26.09.02

Vihannestori

     
Terrakotta Armeija

     
Big goose pagoda

     
Hymyilevä Buddha

     

Päivä 29: Xian
Yhytin juna-asemalla toutin, joka tarjosi majoitusta HI hostellista ja kun kyytikin kuului vielä hintaan, niin eikun sinne. Jälleen kerran koko päivä kului ympäri kaupunkia kävellen. Xianissa on hieno muurilla ympäröity keskusta jossa asustaa lisäksi kohtuullisen paljon muslimeita. Johtuneeko islamin vaikutuksesta, mutta kunnollista olutta ei löytynyt mistään, kaikki oli jotain mautonta kivennäisveteen pantua kevytolutta.

Päivä 30: Xian
Terrakotta armeijaahan tänne tultiin ihmettelemään eli aamulla bussiin ja suunnaksi 50 kilometriä Xianista itään. Perillä joutui taistelemaan kohtuullisen agressiivisten matkamuistokauppiaiden kanssa, mutta itse sotilaat olivat hienoja. Suurinta osaa ei ole vielä edes kaivettu esiin, mutta arviodaan, että niitä olisi valmistettu yli 8000.

Päivä 31: Xian
Vierailin aamupäivällä Giant Wild Goose Pagodalla, josta olisi ollut hyvät näkymät yli kaupungin jos saastesumua olisi ollut hiukan vähemmän ilmassa. Pagodaa ympäröivä puutarha teki myös amatööri-hortonomiin suuren vaikutuksen. Yritin ostaa illalla junalippua Chongqingiin, mutta ne oli jälleen kerran myyty viikoksi eteenpäin. Plan B:ksi muodostui lopulta ostaa piletti Chengduun.

Päivä 32: Xian - Chengdu
Velttoilin hostellilla aamupäivän ennenkuin suuntasin tutustumaan muslimikortteleihin. Vierailin myös Xianin suuressa moskeijassa, joka tosin oli melko kiinalaisvaikutteinen. Päivä oli paahtavan kuuma, joten juna-asemalla piti luikahtaa ilmastoituun VIP-odotustilaan amerikkalaiseen turistiseurueeseen soluttautuneena.


    

REPPUMATKAT

Peking | Etusivu | Chengdu & Chongqing