Latvia 8.8 - 11.8.03

Riikan vanha kaupunki

     
Bastejkalns puisto

     
Vapauden monumentti

     
Riikan vanha kaupunki

     
Lisää Riikan vanhaa kaupunkia

     

Päivä 6: Tartu - Riika
Bussi Riikaan lähti jo aamukuudelta joten herätys oli hiukan liian aikaisin meikäläisen makuun, mutta matka oli joutuisa ja rajanylitys Latviaankin sujui ongelmitta. Lonely Planetin Riikan kartasta puuttui puolet kaduista, joten jouduin ostamaan kunnon kartan ennenkuin löysin varaamani hostellin. Riika vaikuttaa mielenkiintoiselta kaupungilta: joka paikassa kävelee vastaan supermalleja ja muutenkin paikka on kuin Prahan ja Pietarin välinen sekoitus.

Päivä 7: Riika
Mun hostelli sijaitsi keskellä paikallista toria, joten halpa aamiainen järjestyi heti ovesta ulos kävellessä. Vierailin iltapäivällä paikallisessa miehitysmuseossa, joka muistutti taas mikä olisi ollut Suomen kohtalo jos neuvostomiehitykseen olisi taivuttu samalla tavalla kuin Baltian maissa. Illalla eksyin baariin mihin kaikki edellä mainitsemani supermallit kokoontuivat heiluttamaan takamusta paikallisen livebändin tahtiin ja pääsin takaisin hostellille vasta aamun pikkutunteina.

Päivä 8: Riika
Eilinen meni niin myöhään, että pääsin sängystä ylös vasta puolen päivän jälkeen, jolloin suuntasin ihailemaan kaupunkiin rantautuneita Tall Ship Raceen osallistuvia purjelaivoja. Satama oli pakkautunut täyteen ihmisiä ja vanhana wanna-be seilorina innostuin jo hetkeksi kun huomasin erään laivan etsivän miehistön jäseniä, mutta yli 25 vuotiaita ei huolittukaan mukaan.

Päivä 9: Riika - Vilna
Heräsin jo kahdeksalta kun paikallinen pula-ajan puuseppä tuli vasaroimaan dormin rikkoutunutta sänkyä, eikä uni ei tullut enää silmään. Kun bussikin Liettuaan lähti vasta iltapäivällä, suuntasin vielä toviksi kaupungille pyörimään ennen bussiasemalle vääntäytymistä. Riikasta oli mukavan oloinen kaupunki ja tänne voisi tulla piipahtamaan uudemman kerrankin.


    

REPPUMATKAT

Viro | Etusivu | Liettua