Liettua 11.8 - 14.8.03

Vilna

     
Katu Vilnan vanhassa kaupungissa

     
Vilnan vanhaa kaupunkia

     
Dominikonu katu Vilnassa

     
Liettualainen ikoni

     

Päivä 9: Riika - Vilna
Myös Latvian ja Liettuan välinen rajanylitys sujui jouhevasti ja olin perillä Vilnassa iltakahdeksalta. Vapaan hostellipedin hankkimisessa oli hiukan ongelmia ja yöpaikan löytyessä oli jo sen verran myöhä, että rajoitin illan aktiviteetit parin oluen nauttimiseen lähiravintolan terassilla.

Päivä 10: Vilna
Ostin aamulla makuupaikkalipun Varsovan junaan, joka oli melko tyyris, mutta säästääpähän ainakin yhden yön majoituksessa. Päivä kului vanhaan kaupunkiin tutustuessa, joka ei ollut aivan Tallinnan ja Riikan tasoinen. Illalla suuntasimme muutamalle oluelle parin hostellissa tapaamani kaverin kanssa ja kaikki sujui mukavasti kunnes lähdin takaisin kohti hostellia. Ehdin kävellä 200 metriä baarista kun joku tarttuu takaapäin pillistä kiinni ja toinen heppu vetää suoraan puhelimeen. Tipahdin maahan ja ennenkuin kerkesin kissaa sanoa, oli lompakko ja kamera viety. Ja niinkuin siinä ei olisi tarpeeksi, taksikuski joka heitti mut naama verta vuotavana hostellille, yrittää vielä kusta mua silmään...

Päivä 11: Vilna
Aamulla vitutti kohtuullisesti, naama oli turvoksissa ja muutenkin kaamea krapula päällä. Iltapäivällä Suomen lähetystöstä soitettiin, että lompakko oli löytynyt jostain kadulta (miinus rahat) ja voisin tulla hakemaan sen suurlähetystöstä. Kerroin noutavani sen huomenna. Loppupäivä kuluikin sitten hostellilla veristä paitaa ja housuja pyykäten. Ja unohdinko mainita, että vitutti?

Päivä 12: Vilna - Varsova
Naamakin näytti aamulla hiukan paremmalta ja suuntasin hakemaan lompakon Suomen suurlähetystöstä. Kävin vaihtamassa sen verran paikallista valuuttaa, että sai syötyä. Aamupalan jälkeen tarkoituksena oli vierailla Liettuan kansallismuseossa, mutta eksyin jotenkin "Christianity in Lithuanian art" näyttelyyn? Eipä siinä mitään, mielenkiintoinen paikka oli sekin. Puolalainen makuuvaunu oli melko ahdas, ja juuri kun sain nukahdettua tullimiehet hyökkäävät tarkastamaan passeja keskellä yötä... Aamiainen tosin kuului myös junalipun hintaan.


    

REPPUMATKAT

Latvia | Home | Puola - Suomi