Chiang Mai 1.8 - 6.8.2006

Norsu

     
Buddhalaiset munkit tauolla

     
Thainyrkkeilyä

     
Dhatu Chedi Luang

     
Laiskottelua Chiang Maissa

     
Doi Suthep

     

Päivä 12: Sukhothai - Chiang Mai
Bussi Chiang Maihin oli jo lähtiessä puolituntia myöhässä, eli näyttää vähän, että nuo aikataulut ovat täälläpäin ainoastaan ns. suuntaa-antavia. Perillä tuli taas tehtyä täysosuma majapaikan valinnan suhteen ja ilta menikin mukavasti biljardia hakatessa ja tulihan siinä pari oluttakin otettua. Juttelin myös ensimmäisen suomalaisen kanssa sitten huhtikuun...

Päivä 13: Chiang Mai
Koko päivä kului taas vaihteeksi lueskellen ja muiden hostelliasukkien kanssa poristessa. Pistäydyin illalla kuitenkin night bazaarissa, mutta mitään tuikitarpeellista ostettavaa ei löytynyt. Pysähdyin paluumatkalla vielä paikalliseen go go-baarikompleksiin pystytetyllä thaiboxing kehällä ihmettelemässä kun hintelät thaipojut mättivät toisiaan turpaan.

Päivä 14: Chiang Mai
Otin aamulla itseäni niskasta kiinni ja suunnistin pakolliselle turistikierrokselle. Mitään mullistavaa nähtäväähän täällä ei muutamaa temppeliä lukuunottamatta ole. Kiertelin vanhaa kaupunkia pysähtyen muutamalla wat:lla ennen paluuta guesthouselle. Illalla tuli taas otettua pari olutta hyvässä skottiseurassa ja tutustuin myös thaiviskin ihmeelliseen maailmaan...

Päivä 15: Chiang Mai
Kahdesti on tähän ikään mennessä ollut sellainen krapula, ettei ole sängystä ylös päässyt ja nyt tuli kolmas. Kirottu thaiviski! Elämä alkoi lopulta voittamaan kolmen jälkeen iltapäivällä, mutta vielä illalliseksi nautittu pastakin jäi puoliksi syömättä. Olipa kaiken kaikkiaan turha päivä. Ja thaiviskistä pysyn tästä lähtien erossa.

Päivä 16: Chiang Mai
Vuokrasin aamulla skootterin ja suuntasin 16 kilometriä kaupungin länsilaidalta sijaitsevaan Doi Suthepin temppeliin. Paikka oli jälleen kerran sellaista kullankimallusta ja krumeluuria, että kylläkai tuon olisi itse Liberacekin tuominnut mauttomaksi. Paikalliset tuntuivat kuitenkin arvostavan. Vierailin vielä iltapäivällä Bo Sangin käsityöläiskylässä ja ajelin loppupäivän pitkin kaupunkia ympäröivää maaseutua.

Päivä 17: Chiang Mai
Otin aamun rauhallisesti ja säästelin voimia maankuuluja sunnuntaimarkkinoita varten. Iltapäivällä vanhan kaupungin pääkadut suljettiin autoilta ja tilalle astuivat sadat rihkama- ja ruokakauppiaat. Nuo katukeittiöiden antimet ovat kohtuu maukkaita ja varsin maltillisesti hinnoiteltu, tyyliin maha täyteen eurolla.


    

REPPUMATKAT

Ayutthaya & Sukhothai | Etusivu | Pai & Chiang Rai