Managua - Granada - San Juan Del Sur 18.8 - 23.8.2008

Big Corn Island

     
Karvinen

     
Granada

     
Makeiskauppias

     
San Juan Del Sur

     
Vanha nainen

     

Päivä 80: Big Corn Island - Managua - Granada
La Costena lentoyhtiöllä täytyy olla maailman surkein asiakaspalvelu: kun varasin lentoa, ensin mulle lyötiin luuri korvaan eikä tänäänkään tuntunut homma oikein työntekijöitä kiinnostavan... No perille Managuaan kuitenkin päästiin hengissä joten hyppäsin siellä paikallisbussiin ja huristelin Granadan bussien lähtöpaikalle. Managua on ihmeellinen kaupunki: varsinaista keskustaa ei ole, vaan tuntuu niinkuin koko ajan oltaisiin jossain isolla ja rumalla teollisuusalueella?

Päivä 81: Granada
Granada sitävastoin on aivan eri maata, nätti kaupunki jossa länsimaalaisia matkailijoitakin on taas aivan ruuhkaksi asti. Pyörin koko päivän ympäri keskustaa ja piipahdin mm. pitkästä aikaa parturissa. Kun ei yhteistä kieltä löydy, saa aina jännittää ymmärtääkö saksien kanssa huiskiva kaveri, jotta lyhennä pari senttiä vai jätä pari senttiä... No ihan hyvä tuli tällä kertaa, eikä maksanut kuin kaksi euroa.

Päivä 82: Granada
Jos jossain on paljon matkailijoita, voi olla aivan varma, että sieltä löytyy myös se pakollinen patukkatukkainen ja pellehousuinen "euro-artisaani" kaupittelemassa jotain vitun narukoruja. Ei mulla sinänsä käsitöitä vastaan mitään ole, mutta mietityttää kuinka moni heistä nysvää noita samoja "koruja" kotiin palattuaan? Ja miten pahasti pitää kolauttaa pää, että kieltäytyy pitämästä normaalihousuja, vaan vaihtaa ne joihinkin ihan helevetin etnisiin "pellehousuihin"?

Päivät 83: Granada - San Juan Del Sur
Bussi San Juaniin lähti paikalliselta torilta ja se paikan yleinen kaaos, tuoksut, jostain kaikuva salsamusiikki ja kaikki ne bussin käytävää edestakaisin kulkevat kaupustelijat saivat mut taas vaihteeksi hyvälle tuulelle. Tätä on matkustaminen parhaimmillaan. Halpaa ja meluisaa...

Päivät 84 & 85: San Juan Del Sur
Pari päivää on tullut taas vietettyä sellaista miellyttävän rauhallista elämää tyynen valtameren rannalla. Tämä kylä on tunnettu loistavana surffauskohteena ja guesthousen patiolla on ollut mukava istua kylmä olut kourassa ja naureskella kaikille täällä pyöriville (omasta mielestään) uber-viileille amerikkalaisille surffaajille... so that dude was like, pass me the joint, bro... *lausutaan Keanu Reevesin äänellä Bill & Ted leffoista*


    

REPPUMATKAT

Little Corn Island | Etusivu | Costa Rica