Guatemala City - Coban 20.6 - 24.6.2008

Guatemala City

     
Hautajaissaatto

     
Festariyleisöä

     
Marssibändi

     
Coban

     
Koulutytöt

     

Päivä 21: Antigua - Guatemala City
Monet jättävät Guatemala Cityn väliin sen maineen vuoksi: Paikka on "yksi maailman vaarallisimmista kaupungeista" ja ehkä se maine ei ole aivan täysin liioiteltu: Meidänkin hotellin ovella päivysti vartija pumppuhaulikon kanssa eikä sinne pääse sisään ennenkuin respa avaa summerilla kalterioven. Eikä täällä muita turisteja kaupungilla näkynytkään ja paikallisillakin oli sellainen "mitä TUO täällä tekee - katse" naamalla kun ne bongasivat mut...

Päivä 22: Guatemala City
Kävimme illalla aussihepun kanssa hiukan viihteellä ja ensimmäinen baari mihin pysähdyimme näytti aivan normaali juottolalta, mutta tarjoilija innostui esittelemään meille tissejään ja yritti kaupata jotain "piss showta"? Äkkiä kaljat naamaan ja paikan vaihto. Päädyimme lopulta johonkin rokkibaariin jossa veivasi Guatemalalainen Nightwish-coverbändi... Surrealistinen meininki. Paikalliset lyöttäytyivät uteliaina juttusille ja pois lähtiessä pari tyyppiä oli jopa niin huolestunut, pääsemmekö hengissä takaisin hotellille, että tilasivat meille "turvallisen taksin"

Päivä 23: Guatemala City
Eilen tapaamamme paikalliset soittivat bändissä ja heillä oli tänään keikka jossain metallifestarin tapaisessa, joten päätimme aussin kanssa jäädä tänne vielä päiväksi ja käydä tarkistamassa meiningin. Saavuimme paikalle hiukan myöhässä, mutta ehdimme nähdä kolme viimeistä orkesteria. Jos oikein nätisti muotoilisi, niin bändeillä löytyi enemmän innostusta kuin soittotaitoa.

Päivät 24: Guatemala City - Coban
Erosimme jälleen aamulla aussihepun kanssa, se suuntasi Hondurasin puolelle ja minä pohjois-Guatemalaan. Sovimme kuitenkin tapaavamme taas 4-5 viikon kuluttua jossain päin Nicaraguaa. Tällä kertaa alla oli kunnon bussi, mutta ilo loppui lyhyeen kun jäimme jumiin kolmeksi tunniksi kaupungin ulosmenotielle. Kun vihdoin pääsimme jatkamaan matkaa, huomasin mistä viivästys johtui: Kaasutehtaan pihalla oli räjähtänyt säiliörekka ja seuraavana päivänä luin lehdestä onnettomuudessa menehtyneen kolme ihmistä...

Päivät 25: Coban
Hostellin yhteydessä sijaitsee myös kaupungin ykkösravintola ja olo oli heti aamutuimaan kovin "sivistynyt" kun sai heräillä ravintelista kaikuvan klassisen musiikin tahtiin. Cobanissa ei oikeastaan ole mitään nähtävää, yritin kuitenkin päivällä vierailla kaupungin Maya-museossa, mutta paikka oli suljettu? Ja loppupäivästä taivaalta alkoi ropista taas siihen malliin vettä, että illallista lukuunottamatta hostellista ei tullut poistuttua.


    

REPPUMATKAT

Antigua | Etusivu | Lanquin & Flores