Saksa 14.8- 17.8 2005

Berliinin muuri

     
Brandenburgin portti

     
Muistomerkki juutalaisille

     
Gestapon ex-päämaja

     
Checkpoint Charlie

     

Päivä 69: Praha - Berliini
Loikkasin länsi-euroopan puolelle, mikä näkyi heti hintatasossa: junalippu Prahasta Berliiniin oli melko rasvaiset 47 euroa. Matka kesti kuusi tuntia ja perille päästyä olin niin uuvuksissa, että typistin illan aktiviteetit vierailuun Bernauer Straßella jossa on vielä pystyssä pätkä Berliinin muuria.

Päivä 70: Berliini
Koskapa huomenna koittaa paluu suomeen, heräsin aikaisin ja yritin käydä päivän aikana mahdollisimman monessa kohteessa. Hyppäsin metrosta Zoologischer Gartenissa ja törmäsin samantien erotic museoon. No siellähän oli vierailtava. Lievän erotiikka yliannostuksen kourissa suuntasin Brandenburgin portille, josta jatkoin kuolleiden juutalaisten muistomerkille. Maanalaiseen museoon joutui jonottamaan 40 minuuttia sisälle, mutta paikka oli oikein mielenkiintoinen. Lähistöllä sijainnut Hitlerin bunkkeri oli valitettavasti tuhottu ja hipsin sieltä Gestapon entiselle päämajalle, jossa toimii tätä nykyä typography of terror - näyttely. Päivän viimeinen pysähdys tapahtui Checkpoint Charliella, USA:n hallinnoimmalla tarkastupisteellä kylmän sodan ajoilta. Sen vieressä sijaitseva mauer museum oli viihdyttävä, joskin hiukan sekavasti järjestetty kokonaisuus.

Päivä 71: Berliini - Helsinki
Eilen tuli käveltyä 12 tuntia ja ties kuinka monta kilometriä, joten uni tuli illalla melko vaivatta. Matkalla lentokentälle olin hiukan haikein mielin: 10 viikkoa meni turhan nopeasti ja useita mielenkiintoisia paikkoja jäi välistä ja monessa kohteessa olisi viihtynyt pitempäänkin... Olin viimeinen henkilö check-innissä ja eikä turistiluokan penkkejä ollut enää vapaana, joten mut upgreidattiin business luokkaan. Ei hassummin 59 euron lipulla.

Päivä 72: Helsinki - Oulu
Ja takaisin kotona. Suuntasin samantien suvun kesäasunnolle pariksi viikoksi toipumaan "lomasta" ennen koulun jatkumista. Pidin koko matkan ajan kirjaa kuluista ja kiinnostuneille tiedoksi, että 10 viikon reissun hinnaksi tuli lopulta lentoliput mukaan lukien 1773 euroa eli n. 25 euroa/päivä.


    

REPPUMATKAT

Tsekki | Etusivu