Unkari & Slovakia 3.8 - 7.8 2005

Danube joki

     
Sankareiden aukio

     
Budapest

     
Grassalkovichin palatsi

     
Kiertue mobiili

     
Bratislava

     

Päivä 58: Belgrad - Budapest
Milloinhan sitä oppii, että matkapäivää edellisenä iltana ei kannata kipata olutta kaksin käsin? Suuta kuivasi koko junamatkan ajan, serbian rahat olivat lopussa, eikä forintit tai eurot kelvanneet ravintolavaunussa. Budapestiin saavuttua olin niin kuivunut, että puolentoista litran vissy meni yhdellä huikalla. Perillä vihmoi vettä koko illan ja päätin säästää kaupunkiin tutustumisen huomiseen.

Päivä 59: Budapest
Olin valinnut majapaikaksi paikallisen yliopiston asuntolan, jossa jotkin musiikillisesti rajoittuneet yksilöt päättivät aloittaa impromptu jamisessiot kahdelta yöllä ja nukkumiset jäivät sitten siihen. Ehdin vierailla aamupäivällä Budan linnassa, ennen kuin taivas aukeni ja jouduin evakuoimaan itseni vanhasta kaupungista takaisin hostellille. Vesisade jatkui koko loppupäivän ja ilta kuluikin hostellilla lueskellen.

Päivä 60: Budapest
Sade oli lopunut yön aikana ja päätin ottaa tänään haltuun Pestin puolen kaupungista. Vajdahunyadin linna ja sankareiden aukio olivat mahtipontisia, mutta homma tökkäsi Unkarin salaisen poliisin toimintaa esittelevään "house of terroriin" jossa jälleen kerran kieltäydyttiin myymästä mulle opiskelijalippua. Jätin sitten paikan välistä ja piipahdin St. Stephensin basilikassa jossa näytillä oli mm. muumioitunut käsi. Hullluja nuo katolilaiset...

Päivä 61: Budapest - Bratislava
Vettä vihmoi sitten kolme päivää putkeen, mutta kun olin lähdössä Budapestistä, aurinko tottakai mollotti pilvettömältä taivaalta ja linnut lauloivat. Rajanylitys Slovakiaan oli jouheva ja kun Unkarissa kaikki oli niin kallista, että nyt kun päästiin taas halvemman hintatason maahan, pistin illalla elämän risaiseksi ja vetäsin kunnon kolmen ruokalajin illallisen. Ja tottakai muutaman tumman oluen.

Päivä 62: Bratislava
Pyörin jälleen päivän vanhassa kaupungissa ja vierailin myös Bratislavan linnassa. Paikka oli pienoinen pettymys, mutta eipähän tarvinnut maksaa sisäänpääsystäkään. Näkymät yli Bratislavan olivat tosin komeat. Tapasin illalla pari tuttua viiden viikon takaa Puolasta ja juhlistimme jälleennäkemistä aidossa Slovakialaisessa Pivnicassa illallisen ja muutaman tuopposen kera. Suomalaista olutta ei kyllä ole tullut tällä reissulla ikävä.


    

REPPUMATKAT

Serbia | Etusivu | Tsekki