Slovakia 26.6 - 1.7 2005

Trabant pizza taxi

     
Slovakialaisia babushkoja

     
Spissken linna

     
Spissken linnanrauniot

     
Cage of shame

     
Hevosratikka Kosicessa

     

Päivä 20: Zakopane - Levoca
Ajelin aamulla paikallisbussilla rajalle ja ylitin sen jalkaisin. Ikävä kyllä Slovakian puolella busseja liikkui harvakseltaan ja jouduin ottamaan parin amerikkalaisen kanssa kimppataksin Popradiin, mistä lopulta pääsi jatkamaan bussilla Levocaan. Perille päästyä vettä tuli kuin aisaa ja kävelin vaan ensimmäiseen vastaantulleeseen hotelliin. Hinta oli vähän yli budjetin, mutta ei tuolla ilmalla viitsinyt enää takaisin uloskaan lähteä.

Päivä 21: Levoca
Ristus, että siinä paikassa oli ohuet seinät: naapurihuoneen australialaispariskunta julisti rakkauden ilosanomaa koko yön sen verran äänekkäästi, että piti lopulta laittaa earit korviin. Kävelin aamulla turistitoimistolle joka suositteli paria kotimajoituksen tarjoajaa, joista toinen osoittautui varsinaiseksi paratiisiksi: oma mökki ja puutarha aivan vanhan kaupungin ytimessä.

Päivä 22: Levoca - Spisske Podhradie - Levoca
Piipahdin päiväretkellä Spisske Podhradin linnalla, hieno ja valtavan kokoinen paikka jossa kannattaa ehdottomasti vierailla jos lähistöllä pyörii. Lounastin vielä Spisskessä ennen Levocaan paluuta ja ilta kuluikin sitten Slovakialaisiin tummiin oluihin tutustuessa.

Päivä 23: Levoca
Otin tänään aivan rentoutumisen kannalta - koko päivä vierähti majapaikan puutarhassa lueskellen ja musiikkia kuunnellen. Levoca on ollut tähän mennessä reissun mukavin paikka: kaunis pikkukaupunki, hyvää ruokaa, halpaa olutta, mitä sitä voisi enempää toivoa?

Päivä 24: Levoca - Kosice
Reitti Levocasta Kosiceen oli hieno ja kulki vuoristossa läpi tunnelien ja laaksojen. Perillä jätin kamani hostellille ja lähdin ostamaan junalippua Sighisoaraan, Romanian puolelle, mutta hinta oli kaameat 73 euroa? Tein pienen muutoksen suunnitelmiin ja ostin sen sijaan bussilipun Egeriin, Unkarin puolelle. Eikä maksanut kuin kolme euroa.

Päivä 25: Kosice
Vierailin aamulla Mikluksen vankilassa, joka on ollut käytössä jo 1500-luvulla. Kaikki oli tietenkin esitelty Slovakiaksi, mutta eipä ne keskiaikaiset kidutuskammiot paljoa selostuksia kaivanneet. Pyörin loppupäivän vanhassa kaupungissa ja illalla päädyin taas katoliseen messuun. Mietin pitäisikö itsekin käydä tunnustamassa synnit papille, sen verran epäpuhtaita ajatuksia nuo jokapaikassa pyörivät Slovakialaiset supermallit herättävät...


    

REPPUMATKAT

Puola | Etusivu | Unkari