Mazatlan - Guadalajara - Tequila 11.5 - 16.5.2008

Mazatlan

     
Hedelmä ostoksilla

     
Auringonlasku Mazatlanissa

     
Mazatlanin uimaranta

     
Pässinlihaa

     
Baarimikko Jose Cuervon tislaamolla

     
gave paahtamo

     

Päivä 82: El Fuerte - Mazatlan
Aamulla hyppäsin vanhaan amerikkalainen kouludösään, joka oli saanut täällä uuden elämän paikallisbussina ja huristelin Los Mochisiin, missä vaihdoin Mazatlanin menevään autoon. Taitoin tänään matkaa yhteensä yhdeksän tuntia, joten perille päästyä oli veto pois, varsinkin kun palasin rannikolle ja ilmakin muuttui taas kuumaksi ja kosteaksi.

Päivä 83: Mazatlan
On tässä ennenkin nukuttu torakoita kuhisevissa halpahotelleissa, mutta tänä aamuna syntyi uusi ennätys: Laskin kahdeksan kuollutta torakkaa mun huoneen ja vessan lattialta... Kaupungilla pyöriessä törmäsin "Canucks sport baariin" ja housuun oli lirahtaa ilopissat: Tuolla on pakko näkyä päivän Kanada-Suomi jäkispeli! No eipä näkynyt lopulta, ei. Urheilukanavalla jauhettiin vaan NHL pleijareista ja lopulta uutisissa vilautettiin kaikki Kanadan maalit, mutta ei Suomen ainoatakaan.

Päivä 84: Mazatlan
Siivooja oli eilen poiminut torakanraaadot lattialta, mutta tänä aamuna löytyi taas kolme uutta kuollutta, mikä lie myrkytyskampanja näillä on käynnissä? Mazatlanin turistikausi alkaa olla jo ohi, eikä edes hotellivyöhykkeellä näy kovin montaa ulkomaalaista. Istuskelin päiväkaljalla yhdessä rantabaarissa, kun parasta ennen - päiväyksen jo tovi sitten ohittanut meksikaanitäti iskee kylkeen kiinni. Tällä kertaa voi sanoa, että onneksi en puhu espanjaa...

Päivä 85: Mazatlan - Guadalajara
Päätin aamulla säästää hiukan rahaa ja hypätä 2. luokan bussiin. Mikä osoittautui lopulta kaameaksi virheeksi: Lähtöä tehtiin Mazatlanista toista tuntia kun kuski kävi ilmeisesti hyvästelemässä jonkun (jalka)vaimonsa matkustajien odottaessa bussissa ja pysähtyi vielä jäätelön ostoonkin ennenkuin pääsimme moottoritielle. Ja kolme tuntia köröteltyämme, bussi laukeaa tien varteen. Odottelemme siinä tunnin ennenkuin toinen saman firman bussi ajaa ohi ja nappaa meidät kyytiin.

Päivä 86: Guadalajara
Hostellista löytyi pitkästä aikaa taas wlan eli eilinen ilta (ja yö) menikin sitten netissä roikkuessa ja herääminen venähti hiukan. Pyörin aikani kaupungilla ja vetäisin lounaaksi pässinlihakeitot paikallisella torilla ja tarttuihan sieltä mukaan myös siisti minihiiri läppäriä varten. Ilma oli hiukan vuorille noustua taas miellyttävän vilpoisa, nuo rannikon kelit meinaa olla meikäläiselle hiukan liian kuumat.

Päivä 87: Guadalajara - Tequila - Guadalajara
Lienee sanomattakin selvä, mikä on tämän kylän ykköstuote? Lippu Jose Cuervon tislaamoon oli tyyrihkö, mutta kierros oikein mielenkiintoinen ja saimme makustella raakaa- ja paahdettua agavea sekä "honey wateria" että ainoastaan kerran tislattua tequilaa. Ja lopussa oli vielä oikein kunnon maistelutilaisuus, missä hifistelimme eri ikäisiä tequiloita kuin viinejä ikään, tutkien väri- ja makuvivahteita... Turhaa juppeilua: Halvin "taloustequila" voitti mun pepsi-challengen.


    

REPPUMATKAT

Kuparikanjoni | Etusivu | Morelia & Mexico City