San Cristobal 21.5 - 27.5.2008

Koulutyttö

     
Hyytelöä

     
San Cristobal

     
Vihannesmyyjä

     
Guatemalan raja

     

Päivä 99: Zipolite - San Cristobal
Ei oikeastaan vieläkään huvittanut lähteä Zipolitesta mihinkään, mutta kun väli-Amerikkaakin pitäisi nähdä vielä ennen syksyä, niin kiirehän tässä alkaa tulla. Chillailin kuitenkin vielä koko päivän rakkaassa riippumatossani ja suuntasin vasta illalla takaisin Pochutlaniin, missä hyppäsin San Cristobalin yöbussiin.

Päivä 100: San Cristobal
Zapatista sissit yrittivät täällä jotain vallankumouksen tapaista vuonna -94, mutta Meksikon armeija ajoi ne takaisin viidakkoon. Siitä lähtien kaupunki on ollut kaikkien Che-paitaisten wanna-be punikkien kokoontumispaikka jossa on pilven polttelun ja Rage Against The Machine:n kuuntelun lomassa hyvä osoittaa solidaarisuuttaan kyykytetylle kansanosalle. Mitä nämä takkutukat unohtavat usein mainita on, että zapatistat teloittivat joukon viattomia ihmisiä kaduille...

Päivä 101: San Cristobal
Tässä on jo parina päivänä ollut tarkoitus vuokrata skootteri ja päräyttää vuorille tutustumaan intiaanikyliin, mutta ilma on ollut niin kylmä ja sateinen, että ei ole viitsinyt paljon hostellilta poistua. Päivä kuluikin sitten enimmäkseen hostellilla sadetta pidellen ja muiden vieraiden kanssa poristessa. Ja varasin tänään myös paluulennon takaisin suomeen... Sinne meni se vapauden tunne: Nyt mun pitää olla jossain johonkin tiettyyn aikaan.

Päivät 102: San Cristobal - Huehuetenango (Guatemala)
Vesisade jatkui yhä aamulla joten päätin, että kyllä tämä Meksiko on nyt nähty, ja siirtyä Guatemalan puolelle. Rajamuodollisuuksista ei juurikaan voi puhua: Leimat passiin molemmin puolin ja pieni maahantulomaksu Guatemalalaisten kansanterveyden hyväksi. Vaihdoin jäljellä olevat pesot quetzaleiksi surkeaan kurssiin ja hyppäsin bussiin joka "kiidätti" mut Huehuetenangoon. Guatemala vaikuttaa huomattavasti Meksikoa halvemmalta, mikä kyllä sopii meikäläiselle... (Tämä blogi jatkuu Väli-Amerikka nimen alla. )


    

REPPUMATKAT

Oaxaca & Zipolite | Etusivu | Huehue & Xela